Asayiş

Çöken binadaki hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Malatya'da geçmiş akşama akıllıcasına çöken 2 kıvrık binada kontrol emekleri geceleyin ½ si sonlanırken, çökme tahammül emekleri da bitmeme ediyor. Olayın yaşandığı ana yol şehremaneti ekiplerince temizlenmeye başlanırken, manşet ekiplerinin de mekân güvenliği bitmeme edi

Çöken binadaki hasar gün ağarınca ortaya çıktı
10-11-2021 08:23

Malatya'nın en özek caddelerinden birisi bulunan İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde geçmiş 16.50'de 2 bükülmüş müşterek yapının çökmesinin arkası sıra başlatılan arama-kurtarma emek harcamaları şeb 02.00 sıralarında tamamlandı. 13 bireyin dertli adına kurtarıldığı enkazda çalışmaların tamamlanması ile yıkıntı tahammül emek harcamaları başladı. Malatya Büyükşehir Belediyesine ilgili iş makinelerince moloz yığınları kamyonlarla sabaha derece taşındı. Sabah saatleri ile beraberce mertlik görevlileri de olayın yaşandığı caddede mertlik emek harcaması başlattı. Polis ekiplerinin görüngü yerindeki önlemleri sürerken, anahtar trafiğine boğunuk bulunan caddede piyade güvenliği de için şeritten kontrollü adına verilmeye başlanıldı.

Dün şeb Malatya'ya mevrut İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'da görüngü adına gelmiş şekilde yetkililerden bilgiler almıştı.

Merkez Battalgazi Mahallesi Şifa Mahallesi İnönü Caddesi'nde mevcut dü bükülmüş binada müsaadesiz değişiklikler yapılması zımnında binada yıkılma meydana gelmiş, kontrol istirdat emek harcamaları kararı 13 isim enkazdan dertli kurtarılmıştı. 7 ilden mevrut AFAD ekipleri ile beraberce Malatya'da UMKE, Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracı aracı ekipleri ve STK'lardan oluşan mecmu 447 personel kestirmece 9 saatte arama-kurtarma emek harcaması tamamlandı.

Cahit Özçelik - Erdal Akbuğa - Said Vakkas Yağcı
 

İLGİLİ HABER
Bakan Soylu: Allaha şükür, dirilik kaybımız yok Bakan Soylu: 'Allah'a şükür, dirilik kaybımız yok'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?