Yaşam

Çocukların manzara dünyası mimar adaylarınca köy okullarının duvarlarına yansıtılıyor

Düzce'de yaşama geçirilen plan kapsamında gönüllü gençler ve mimar adayları, köy okullarındaki evlatların düşlerini süsleyici figürleri okul bahçesine ve duvarlarına çizerek onlara rengarenk birlikte düzlem sunuyor.

Çocukların manzara dünyası mimar adaylarınca köy okullarının duvarlarına yansıtılıyor
13-11-2021 12:30
Düzce

Köy okullarında edep bilimi bilimi gören evlatların fon dünyasını imar etmek ve ortamlarını renklendirmek üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğunca "Renkli Bahçeler Gülümseyen Yüzler" projesi uygulamaya başlandı.

Proje kapsamında gönüllü gençler ve mimar adaylarından oluşan 30 nefis grup, köy okullarını renklendirmek düşüncesince ellerine fırçaları aldı.

Merkez ilçeye ilişkin Eskimengencik köyündeki ilkokulda işe koyulan ekip, evlatların hayallerindeki cibilliyet ve figürleri okulun bahçesine ve duvarına çizerek hem onların psikoloji gelişimine yardım sağlamaktadır bununla beraber edep bilimi bilimi gördükleri ortamı güzelleştiriyor.

Çalışmalarını sürdüren ekip, dü okulu elan renklendirecek.

"Okulumuzun bahçesini ve duvarlarını renklendirdik"

Düzce Gençlik Merkezi önderi Ahmet Yılmaz, AA muhabirine, evlatların fon dünyasını imar etmek istediklerini söyledi.

Eskimengencik İlkokulunda çalışmalara başladıklarını, gönüllü gençlerin de kendilerine araştırma görevlisi bulunduğunu özetleyen Yılmaz şu şekilde bitmeme etti:

"Projemizin amacı, köy okullarımızdaki öğrencilerimizin fon dünyasını geliştirmek. Bu okulumuzun peşi sıra dü okulumuzu elan renklendireceğiz. Bu sayede müşterek farkındalık emek harcaması yaptık. Gençlik Merkezi gönüllülerimiz ve Mimarlık ve Tasarım Topluluğundaki gençlerimizin de katılımıyla 30 nefis müşterek kadro oluşturduk. 3 günce müşterek çalışmanın peşi sıra ortaya dobra çizimler çıkardık. İnşallah bu projeyle öğrencilerimizi kıvançlı etmişizdir. Okuldaki çocuklardan da dayanak noktası aldık. Onlar da zat fon dünyalarını katmaya çalıştı. Buradaki maksadımız müşterek toplumsal düzentileme ve unutulmaya beniz tutmuş oyunları ortaya çıkarmak. Çocuklarımızın hem geçmişini unutmamaları düşüncesince bununla beraber geleceklerine taraf vermeleri hesabına düzentileme yaptık." diyerek konuştu.

Düzce Üniversitesi Mimarlık Bölümü talebesi Nurefşan Arslan da dostlarıyla plan düşüncesince şişman mesai harcadıklarını kaydetti.

Arslan, ufaklıklara müteveccih müşterek projede toprak almaktan duyduğu memnuniyeti tabir ederek, "Çocukların fon dünyasını imar etmek düşüncesince türlü çizimler yaptık. Aynı sürede onların fiziki gelişmeleri düşüncesince bostan zeminine parkur ve düzen alanları çizdik. Geleceğin mimarları şekilde ufaklıklara sağlam iktisap etmek ve kâr sağlayacak icraat hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?