Yaşam

Çocukların hayalet dünyası mimar adaylarınca köy okullarının duvarlarına yansıtılıyor

Düzce'de yaşama geçirilen plan kapsamında gönüllü gençler ve mimar adayları, köy okullarındaki evlatların düşlerini süsleyici figürleri okul bahçesine ve duvarlarına çizerek onlara rengarenk ortak düzlem sunuyor.

Çocukların hayalet dünyası mimar adaylarınca köy okullarının duvarlarına yansıtılıyor
13-11-2021 12:30
Düzce

Köy okullarında pedagoji bilimi gören evlatların fon dünyasını yükseltmek ve ortamlarını renklendirmek üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğunca "Renkli Bahçeler Gülümseyen Yüzler" projesi uygulamaya başlandı.

Proje kapsamında gönüllü gençler ve mimar adaylarından oluşan 30 nefis grup, köy okullarını renklendirmek düşüncesince ellerine fırçaları aldı.

Merkez ilçeye ilişkin Eskimengencik köyündeki ilkokulda işe koyulan ekip, evlatların hayallerindeki cibilliyet ve figürleri okulun bahçesine ve duvarına çizerek hem onların ruhiyat gelişimine yardım sağlamakta aynı sürede pedagoji bilimi gördükleri ortamı güzelleştiriyor.

Çalışmalarını sürdüren ekip, dü okulu henüz renklendirecek.

"Okulumuzun bahçesini ve duvarlarını renklendirdik"

Düzce Gençlik Merkezi önderi Ahmet Yılmaz, AA muhabirine, evlatların fon dünyasını yükseltmek istediklerini söyledi.

Eskimengencik İlkokulunda çalışmalara başladıklarını, gönüllü gençlerin de kendilerine araştırma görevlisi bulunduğunu özetleyen Yılmaz şu şekilde bitmeme etti:

"Projemizin amacı, köy okullarımızdaki öğrencilerimizin fon dünyasını geliştirmek. Bu okulumuzun peşi sıra dü okulumuzu henüz renklendireceğiz. Bu sayede müşterek farkındalık emek vermesi yaptık. Gençlik Merkezi gönüllülerimiz ve Mimarlık ve Tasarım Topluluğundaki gençlerimizin de katılımıyla 30 nefis müşterek takım oluşturduk. 3 günce müşterek çalışmanın peşi sıra ortaya dobra çizimler çıkardık. İnşallah bu projeyle öğrencilerimizi mutlu etmişizdir. Okuldaki çocuklardan da dayanak aldık. Onlar da özlük fon dünyalarını katmaya çalıştı. Buradaki maksadımız müşterek toplumsal himmet vermek ve unutulmaya beniz tutmuş oyunları ortaya çıkarmak. Çocuklarımızın hem geçmişini unutmamaları düşüncesince aynı sürede geleceklerine taraf vermeleri hesabına himmet vermek yaptık." niteleyerek konuştu.

Düzce Üniversitesi Mimarlık Bölümü talebesi Nurefşan Arslan da dostlarıyla plan düşüncesince iri himmet harcadıklarını kaydetti.

Arslan, küçüklere müteveccih müşterek projede arazi almaktan duyduğu memnuniyeti tabir ederek, "Çocukların fon dünyasını yükseltmek düşüncesince ayrışık çizimler yaptık. Aynı sürede onların fiziki gelişmeleri düşüncesince bostan zeminine parkur ve aldatmaca alanları çizdik. Geleceğin mimarları şekilde küçüklere dayanıklı edinmek ve kâr sağlayacak icraat hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?