Sağlık

Çin’de Delta varyantı haiz domestik Kovid-19 vakalarının yayılması düşünce yaratıyor

Çin’de dünkü insan koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantını haiz yerli kaynaklı olaylar 11 alana yayıldı.

Çin’de Delta varyantı haiz domestik Kovid-19 vakalarının yayılması düşünce yaratıyor
25-10-2021 09:24
Pekin

Ulusal Sağlık Komisyonu Hastalık Kontrol Bürosu Yardımcı Direktörü Vu Liangyou, 17 Ekim’den bu yana, Delta varyantı haiz ve ayrımsız fondan yayılan 133 evcil hadise belirleme edildiğini bildirdi.

Komisyon yetkilisi Vu, epidemolojik sormaca ve iz rastık çalışmalarında 133 olaydan 106’sının 13 gezgin grubu ile irtibatlı bulunduğunun belirlendiğini belirtti.

Yerel kaynaklı vakaların orak ayı böylecene Ciangsu eyaletinin başkenti Nancing’de başlamış olan evcil kaynaklı salgından beri tanıdık en degaje istidatlı çıkma oldu.

Vakaların baş döndürücü sayıda eyalet ve alana yayılmasının Çin’in “sıfır vaka” stratejisine alakalı müstevli arama rejimini zorlayabileceği öngörülürken, Vu, salgının 1 ay içre arama dibine alınabileceğini düşündüklerini anlatım etti.

Turist gruplarıyla bağlantısı belirleme edilemeyen vakaların arttığını aktaran Vu, ilerleyici günlerde hadise ve çıkma bölgelerinin sayısının artmasının beklendiğini kaydetti.

Vu, hastalardan tahsil edilen numunelerin DNA’larında meydana getirilen incelemelerde, ülkedeki esbak diyar içi çıkma olaylarındaki numunelerle baş döndürücü az kalıtım bilimi paralellik bulunduğunu, bu yayılmanın toy birlikte ithal fondan çıktığının sanıldığını kaydetti.

Vakaların merkezi Ejina sancağı

Virüsün Çin’e nereden girmiş yer aldığı bilinmiyor ancak Çin-Moğolistan gümrük kapısının bulunmuş yer aldığı İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Ejina sancağının, değişik çıkma zincirlerinin kesişme noktasında olması dikkati çekiyor.

Yurt içi kaynaklı vakalar, geçmiş kat alanı görüşme fail Şanghay’dan mevrut birlikte mütekait müderris çiftte belirleme edilmişti.

Vakalar dolayısıyla aralarında Ejina Sağlık Komisyonu Başkanı’nın da bulunmuş yer aldığı 6 yönetsel ünite yetkilisi, salgındaki ihmallerinden çevre görevden alındı.

İç gezim etkinlikleri durduruldu

Öte taraftan ülkenin kuzeyinde gezim irtibatlı vakaların görüldüğü İç Moğolistan ile Ningşia Hui muhtar yerleri ile Gansu eyaletindeki gezim etkinlikleri durduruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, gezim acentelerinden itidalli ve faziletli riskli bölgelerdeki turlarını silme etmelerini istedi.

Ayrıca başşehir Pekin engelleme 8 eyalet ve site yönetimi de hazırlık kendisine gezim kısıtlamaları getirdiğini açıkladı.

Pekin’de satranç ve kağıt oyunu salonları, eczaneler denet edildi

Öte taraftan başşehir Pekin’in kuzeybatısındaki Çangping ilçesinde İç Moğolistan’ı görüşme fail birlikte şahıslarda Kovid-19 belirleme edilmesinin arkası sıra alanda hafta böylecene 10 hadise henüz görüldüğü bildirildi.

Yerel manşet birimleri ilçedeki eczane, klinik, otel, aşçı ile satranç ve kağıt oyunu salonu kabilinden işletmelerdeki denetimlerini artırdı. İlçede alışveriş haset bakımından 128 satranç ve kağıt oyunu salonunda tetkikat yapıldı, 119 mağaza öz rızasıyla faaliyetlerine boşluk verirken 9 mağaza kapatıldı.

432 eczanede de denetimler yapıldı, müstevli önleme tedbirlerini ehliyetsiz uygulayıcı 28 eczane kapatıldı. Vakaların yayılmasına, eczanelerin acı düşürücü deva satın düzlük insanları bildirmemesinin faktör yer aldığı belirtildi.

İlçede sonuç biraz günde itici algınlığı ve acı düşürücü deva satın almış yer aldığı belirleme edilen kısaca 4 bin insan acı ölçümü düşüncesince afiyet merkezlerine yönlendirildi, ölçümlerde ateşi 37,3 dereceyi aşan kimesne bulunmadı.

Son 24 saatte evcil kaynaklı 35 vaka

Öte taraftan Ulusal Sağlık Komisyonu, sonuç 24 saatte Çin anakarasında diyar içi kaynaklı 34 toy hadise belirleme edildiğini bildirdi.

İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde 19, Guicou ve Gansu eyaletlerinde 4’er, Hıbey, Hunan ve Şansi eyaletlerinde 2’şer ve Pekin’de 1 evcil hadise belirleme edilmiş yer aldığı açıklandı.

Yurt dışı kaynaklı 5 olaya ise Tiencin ve Şanghay kentleri, Şandong eyaleti, Guangşi Cuang ve İç Moğolistan muhtar bölgelerinde rastlandığı kaydedildi.

Ülkede sonuç 24 saatte virüsle irtibatlı dirilik kaybı görülmedi.

Kovid-19 salgınında geçmiş vakaların ortaya çıkmış yer aldığı Çin anakarasında bugüne sincap 96 bin 797 hadise belirleme edilirken 4 bin 636 insan yaşamını kaybetti. Halen 573 hastanın tedavisi sürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?