Asayiş

Cinayet işleyeceğini sosyal medyadan paylaşmış!

Kocaeli'de bu arada içki almış olduğu arkadaşını öldürücü zanlının cinayetten önceki sosyal medya hesabından, "Ben iri birlikte kıya işleyeceğim, halis muhlis evren duyacak" paylaşımında bulunmuş olduğu ortaya çıktı.

Cinayet işleyeceğini sosyal medyadan paylaşmış!
10-11-2021 18:43

Olay, 20 Haziran'da Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi Nasuh Sokak'ta mevcut beraberinde evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beraberce içki meydan ecnebi tabiiyetli eşhas Hasan Arafa (26) ve arkadaşı Maher A. ortada ağız dalaşı çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin arkası sıra eşhas bıçaklarla birbirlerinin adına saldırdı. Saldırı sonucunda Hasan Arafa yaralanırken, Maher A. ise fenomen yerinden kaçtı. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarıyla fenomen adına keyif ve manşet ekipleri gönderme edildi. Kısa müddette fenomen adına mevrut ekipler, yaralıyı ambulansa alarak hastaneye kaldırdı. Arafa, meydana getirilen tamamı müdahalelere karşın kurtarılamayarak yaşamını kaybetti. Polis ekipleri ise vakaya karıştığı belirleme edilen Maher A., Zekeriye N. ve Velid A.'yı gözaltına aldı. İfadeleri tahsil edilen 3 şahıs, adliyeye gönderme edildi. Adliyedeki işlemlerinin arkası sıra 3 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Hasan'ı birçok kere bıçakladığımı hatırlamıyorum"

"Kasten öldürme" suçundan yargılanan 3 sanık, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde geçmiş kere bilgili karşısına çıktı. Duruşmaya mevkuf sanıklar, avukatları ve şahitler katıldı. Savunmasında, fenomen haset Hasan Arafa'nın evinde içki aldıklarını kail Maher A., "4-5 gündür uykusuz kalmıştık. Hasan'la geri bahçeye çıktık, orada Hasan bıçak çıkarıp üzerime hücum etti ve beni bıçakladı. Ben de kendimi arkalamak düşüncesince onu bıçakladım. Hasan'ı birçok kere bıçakladığımı hatırlamıyorum, alkolün etkisindeydim. Hasan'ı kısaca 2 senedir tanıyorum, aramızda adavet de yoktu. Hasan'ın bozukluk bana saldırdığını bilmiyorum, tığ onunla dosttuk. Bu bıçaklanma vakası olduğunda yanımızda kimesne yoktu." dedi.

"Ben iri beraberinde kıya işleyeceğim"

Mahkeme başkanı sanığa, vakadan evvela sosyal medyada paylaştığı, "Ben iri beraberinde kıya işleyeceğim, dört başı mamur evren duyacak" paylaşımını da sordu. Bunun üstünde sanık, "Benim paylaşımların çoğunda hakeza yazılar var." sanarak konuştu.

"Hasan'ın haykırı sesini duydum"

Velid'in çağırması üstünde Hasan'ın evine gittiğini kail Zekeriye N. ise "Saat 16.00'da Hasan'ın evine gittim fakat Velid'in işi çıkmış olduğu düşüncesince o evden ayrıldı, hâlâ sonradan Maher geldi. Hasan ego ve Maher üçümüz içki içtik. Alkol bitince Maher ve Hasan bu arada içki kabul etmek düşüncesince evden çıktılar. Kapıdan çıkmalarından 10 saniye sonradan Hasan'ın haykırı sesini duydum. Dışarı çıktığımda Hasan'ın bıçaklandığını, Maher'in ise elinde bıçakla kaçtığını gördüm. Ben Türkçe bilmediğim düşüncesince Velid'i aradım. Daha sonradan komşular gelmiş olarak ambulansa çav verdi." biçiminde konuştu.

2 maznun boşaltma oldu

Mahkeme heyeti, sanıkların ve tanıkların ifadelerinin arkası sıra Zekeriye N. ve Velid A.'nın tahliyesine değişmeyen verirken, Maher A.'nın ise mevkufiyet halinin devamına değişmeyen verdi. Duruşma delillerin toplanması düşüncesince ertelendi.

Fehime Kartal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?