Asayiş

Cinayet 17 yıl sonra aydınlatıldı, katil muhasebeci çıktı

Kocaeli'de 2004 senesinde 25 yaşındaki gencin pikap içinde tekraren bıçaklanıp öldürülerek, tarafındaki para, çek ve hisse senedi mahmul çantanın da çalınmasına bağlı 2 zanlı yakalandı. Şüphelilerden birinin, ölen gencin çalışmış bulunduğu tavuk şirketinde muhasebeci b

Cinayet 17 yıl sonra aydınlatıldı, katil muhasebeci çıktı
11-10-2021 15:28

Olay, 10 Haziran 2004 senesinde Kartepe ilçesi D-100 Karayolu ast geçitte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, birlikte tavuk firmasında plasiyer kendisine etkin Murat Özdemir (25), 10 Haziran'da güneş boyu tahsilat yaptıktan sonra şirkete ilgili kamyonete binerek iş hesabına kullanmak kabil yola çıktı. Bir müddet tempo şeklinde ilerleyici Özdemir, kimliği belirlenemeyen şüpheliler çeşidinden defaatle bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürüldü. Daha sonra zanlılar, kamyonetteki içi para, çek ve hisse senedi kırcı çantayı alarak kayıplara karıştı.

17 yıl sonra çözüldü

Faili belirsiz dosyaya sakıt olay, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne devredildi. Geniş dirayetli emek vermek başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, tavuk firmasındaki çalışanların ifadelerine başvurdu. Soruşturmayı şimdi da derinleştiren ekipler, tavuk firmasının muhasebecisi M.Ş. (43) ve ona iane etmiş bulunduğu ati sürülen H.F.'nin vakaya karıştığını belirleme etti.

2 kuşkulu de yakalanarak gözaltına alınırken, güneş tacı virüs hastası bulunduğu belirleme edilen M.Ş., İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin nezdinde esirgeyici gayda giydirilerek manşet merkezine getirildi. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye gönderme edildi.
Şüpheli H.F., kendisini görüntüleyen matbuat mensuplarına, "Ben yapmadım, suçsuzum. Hiç yararsız beni çekmeyin, kabahatli orada. Suçlu ego değil, M.Ş.'dir" dedi. Öte taraftan M.Ş., Kocaeli Adliyesi'ne de tulumla gönderildi.

Cihan Atik-Fehime Kartal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?