Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD demokrasisini eleştiren ifade yayımladı

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'de demokrasinin halini eleştirdiği ifade açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD demokrasisini eleştiren ifade yayımladı
06-12-2021 19:09
Pekin

"ABD'de Demokrasinin Durumu" başlıklı raporda, Amerikan demokrasinin detone bulunduğu ve ülkenin demokrasiyi suistimal etmiş bulunduğu ve özlük modelini ihraç girişimlerinin dünyaya dokunca verdiği öne sürüldü.

Raporda, tarihî proses için ABD'de demokrasinin gelişiminin doğacak birlikte hamle bulunduğunu lakin seneler zarfında yabancılaştığı ve yozlaştığı, başlangıçtaki özünden ve ibdai tasarımından uzaklaştığı savunuldu.

Amerikan demokrasisinin önemli noktasını gerçekleştiren özümleme kuruluşlarının yozlaşmasının, paranın ve hesaplı güçlükle yegane belirleyici bulunduğu birlikte meslek yarattığına nazarıitibar çekilen raporda, beledi çıkarları özümleme fail siyasetçi partilerin önemsiz birlikte azınlığın çoğunluğa hükmetmesi sonucunu doğurduğu belirtildi.

Raporda ayrıca, ihtilaf ve hakkında oy esasına alakalı aşırı partili sistemin değişmeyen kabul etme süreçlerini aksattığı görüşü dile getirildi.

ABD'nin özlük detone demokrasi modelinin bambaşka devletlere dayatmaya çalışmasının felaketlere kez açtığının doğacak sürüldüğü raporda, şu ifadelere toprak verildi:

"Demokrasi hepsi insanlığın kuma değeridir. Az sayıdaki ülkenin imtiyazı değil hepsi devletlerin hakkıdır. Çok değişik biçimleri bulunan demokrasinin her insana uyacak birlikte tane modeli yoktur. Dünyadaki değişik politik sistemleri birlikte tane ölçüye uyarınca değerlendirmek, değişik siyasetçi uygarlıklara birlikte tane perspektiften beslemek demokratik değildir."

ABD'nin "demokrasi sözcülüğüne" tepki

Çin, sonuç çağda ABD'nin "Demokrasi Zirvesi" girişiminin kendisini ve birlikte takım ülkeyi dışlamasına tepkime olarak, Washington'ın "demokrasinin sözcüsü" bulunduğu varsayımına tenkit yöneltiyor.

Çin'de kabin işlevini adına getiren Devlet Konseyi, 4 Aralık'ta yayımladığı "Çin: İşleyen Demokrasi" başlıklı raporda, "tüm proses demokrasisi" adına tanımlanan Komünist Partinin birlikte tane tümen diyetinin kurumsal işleyiş, temsilde adalet, değişmeyen almada aktiflik ve kuma iyiliğe görev itibarıyla ABD'nin aşırı partili saylav sisteminden yüksek özelliklere eş bulunduğu savunulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?