Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 100 bin imza toplarsa Tanju Bey de namzet olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın açıklamalarına ilişkin, "Herkesin namzet bulunduğu müşterek ortamda Tanju Bey de 'ben de namzet olabilirim' diyor. 100 bin imza toplarsa o da namzet olabilir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 100 bin imza toplarsa Tanju Bey de namzet olabilir
05-01-2022 14:23
Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi strateji fail gazetecilerle JW Marriott Ankara Otel'de kahvaltıda ortak araya gelerek, soruları yanıtladı, gündeme bağlı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kabilinden uyarma cezası almasının peşi sıra CHP'ye meydana getirdiği cumhur reisi adaylığı ile ilgilendiren uyarıya bağlı istifham hakkında şunları kaydetti:

"Tanju Bey'in 'cumhurbaşkanı talibi olabilirim' açıklaması, kabil hacısı hocası namzet olabilir. Herkesin namzet bulunduğu ortak ortamda Tanju Bey de 'ben de namzet olabilirim' diyor. 100 bin imza toplarsa o da namzet olabilir. Bizim 'sen namzet olacaksın, sen namzet olmayacaksın' sanarak hususi ortak şeyimiz yok. Dolayısıyla Tanju Bey de zat yönettiği ilin hassasiyetlerini dikkate alarak devir hin siyasa yapıyor. Ona da hürmet hissetmek gerekiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?