Asayiş

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden açıklama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), FETÖ'nün ehemmiyetli isimlerinden Yusuf Bekmezci'nin cezaevinde öldüğü iddialarını yalanladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden açıklama
20-02-2022 17:29

CTE Genel Müdürlüğü, FETÖ'nün ehemmiyetli isimlerinden Yusuf Bekmezci'nin vefatına bağlı birlikte açıklama yaptı. Yapılan kayıtlı açıklamada, "İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda FETÖ/PDY silahlı yıldırı örgütü ihdas ve rejim suçundan mahkûm bulunan Yusuf Bekmezci'nin toplanmış 36 kere büyüklenme revirinde ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde inceleme ve tedavisi gerçekleştirilmiş olup, 2 düze Sinovac ve 2 düze Biontech aşıları yapılmıştır" denildi.
Bekmezci'nin en akıbet 3 Ocak 2022 tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Servisi'ne aksu ameliyatı düşüncesince yatışı yapıldığı ve 4 Ocak'ta da ameliyatın gerçekleştirildiği tamlanan açıklamada, "Ameliyat zımnında gerçekleşen istenmeyen durum kararı kalbinin durması üzerinde aceleci müdahaleyle yaşama döndürülmüş, arama ve tedavisine derin ihtimam ünitesinde bitmeme edilmiş, 20.02.2022 tarihinde ölüm etmiştir" ifadelerine toprak verildi. Bekmezci'nin 3 Ocak'tan beri cezaevinde olmadığı bildirilen açıklamada, “Kişinin ukubet uygulama kurumunda ölüm etmiş olduğu olup bitenleri idrak meydana getirmeye yöneliktir ve yalandır" denildi.

Ömer Faruk Karataş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?