Dünya

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna topraklarında bulunduğunu açıkladı

Ukrayna'ya gönül rahatlığı Rusya'nın birlikte duran Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile küçümseme ederek Ukrayna topraklarında olduğunu belirtti. Kadirov, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dönüşmek düşüncesince beklediklerini duyurdu.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna topraklarında bulunduğunu açıkladı
14-03-2022 08:08

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının huzur gününden buyana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini anlatım fail Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rus birlikleriyle Ukrayna'ya sarmak düşüncesince binlerce Çeçenistan askerini Ukrayna'ya gönderdi. Ukrayna istihbaratının geçtiğimiz günlerde Kadirov'un Ukrayna'da olabileceğini açıklamasının peşi sıra toplumsal iletişim araçları hesabından birlikte paylaşım karşıcı Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna topraklarında olduğunu duyurdu.

Çeçenistan askerleri ile güruh icra ettiği anlara müteallik görüntüleri de paylaşan Kadirov açıklamasında, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile de küçümseme etti. Kadirov, "Zekanız bozuk. Görüntüde Gostomel'deyiz. Geçen devir siz Kiev Nazilerinden tahminî 20 km uzaktaydık ve şu anda henüz da yakınlaştık ve kestirim edin ne derece yakınlaştık? SBU ihsas servisiniz elbette çalışacağını on paralık bilmiyor. Görünüşe layıkıyla ecnebi eğitmenler ve askeri danışmanlar size modası esbak birlikte yöntemle öğretmişler" ifadelerini kaydetti. Açıklamasının devamında Kiev yönetimini de yıldırma fail Kadirov, "Bir an düşüncesince rahatlayabilirsiniz, zira bizi aramanıza ister yok. Sizi kendimiz bulacağız. Ama çok zamanınız yok. Defalarca önerdiğim gibi, vazgeçip yanımızda dursanız dobra olur, yok ise sonunuz gelecek. Teklif hala geçerli. Ama etraflıca sürmez" dedi.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?