Spor

Çalımbay hakemlere ateş püskürdü!

Adana Demirspor ile dalında 1-1 berabere küsurat DG Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay maçın arkası sıra hakemlere reaksiyon gösterdi. Çalımbay, “Bu derece havadan aktör atılmaz, eyvah günah. Büyük takımlardan bu halde yegâne aktör atsınlar da göreyim. Hakemin yöne

Çalımbay hakemlere ateş püskürdü!
24-10-2021 20:43

Süper Lig'in 10. haftasında Adana Demirspor'u misafir fail ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak bu sezonki 5. beraberliğini düzlük Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı.

Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına süregelen tecrübeli uygulayım adam, “Maçı yöneltmek düşüncesince sahaya çıktık. Bu kadromuzdan da mahsus oluyor. Gerçekten elleme de başladık. Golü bulduk. Hiç müşterek mesele yoktu. Hakem dost bizi 10 insan bırakana derece dava yoktu. Ne devir 10 insan bıraktı maçın seyri değişti. Sonrasında da dengeyi kuramadık. Bu derece bedava aktör atılmaz, eyvah günah. Büyük takımlardan bu biçimde tek aktör atsınlar da göreyim. Hakemin yönetimi hem taraftarı bununla birlikte bizi gerdi. Hem Adana Demirspor bununla birlikte tığ sinirlendik. Futbola gelince, 10 insan kaldık. Oyuncumuz atılmasaydı oldukça elleme biçimde savaşım ediyorduk. Oyuncumuzu atması maçın kaderini mahsus etti. Maalesef sonuç dakika da müşterek ceza vuruşu vakası oldu. Biz penaltıyı konuşmuyoruz. Üzüldük. Gergin müşterek karşılaşma oldu. Hakem arkadaşın maçı bu bir hale getirmemesi gerekiyordu. Futbolcularımız da huzursuz bulunduğu düşüncesince pik çıkarlarını veremediler. Gergin müşterek biçimde oynamaya çalıştık” sanarak konuştu.

“Taraftarımızı kımıldatma ettiler”

Hakemlerin maçı etkilediğini vurgulayan Çalımbay, “Kazanmamız müstelzim müşterek karşılaşmaydı. Ancak hadisat çıktı. Yine de golü yemememiz gerekiyordu. Hakem arkadaşlarımız gelip maçlarını yönetsin istiyoruz. Böyle manşet eşliğinde dipdam gitmesinler. Yolu ego açtım. Polisleri çağırıp hakem gelmiyor, gelemiyor. Sivas'ta bundan sonra hakeza şeyler yaşanmasın. Hakem arkadaşlarımızda yaşatmasınlar. Ben onlara bin parça günah sayarım. Bariz hatalarına tığ müşterek obje demiyoruz. Hakemlerden ötürü benim başıma gelmeyen kalmadı. Yaşadığım anca maçlar mevcut ki, hakemler hakemliği bıraktı. Ben bundan sonra pes ettim. Ama bugün hakkıyla bizi aşırı gerdi. Futbol yönünde aşırı boş şeyler yapıldı. En şişman muhatara taraftarı germek. Sevimsiz müşterek yassı oldu. Çok fırtınalı geçecek müşterek maçtı hakem dost yardımıyla oyuncumuz atıldı. Hakemlik dünyanın en çetin mesleklerinden müşterek tanesi gerçekleştirmek bedava değil. Şimdiki hakemlerin ellerinde değme obje var. Karar verirken şimdi nazarıitibar etmeleri gerekiyor. Bazı takımlardan ağır manada çekindiklerini düşünüyorum. Faal hekimlerinin varda olmamaları gerekiyor. Futbol bu yeniliriz kazanırız. Ancak hakemler ile hakeza huzursuz ayrılmamamız gerekiyor. Taraftarımızı kımıldatma ettiler. Adana Demirspor üzere elleme müşterek takıma gelmişsin böylesi hareketler yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler aksülamel gösterdi!

Öte taraftan Adana Demirsporlu futbolcuların karşılaşma sonu gazetecilere küfretmesi dair hale aksülamel yayınlayan matbuat mensupları, matbuat güruh salonunu vazgeçme ederek vakası gıcırtı etti. Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın salona girmesinin peşi sıra müşterek gazeteci vaziyeti Montella'ya aktardı ve peşi sıra topu topu matbuat personelleri matbuat toplantısını vazgeçme etti. Montella ise matbuat açıklaması yapmadan salondan ayrıldı.

Oğuzhan Sarzep - Mustafa Koçyiğit - Volkan Kaplan
 

İLGİLİ HABER
Süper Lig: D.G. Sivasspor: 1 - Adana Demirspor: 1 (Maç sonucu) Süper Lig: D.G. Sivasspor: 1 - Adana Demirspor: 1 (Maç sonucu)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?