Dünya

Büyükelçi Ceyhun, Avusturya’daki yıldırı saldırında vurulan polise iane fail Türklerle görüştü

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2 Kasım 2020’de 4 ferdin ölümüne bozukluk bulunan yıldırı saldırısında vurulan kolluk memuru ve sivillere iane fail Türk çoluk çocuk Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen, o tün yaşananları anlattı.

Büyükelçi Ceyhun, Avusturya’daki yıldırı saldırında vurulan polise iane fail Türklerle görüştü
03-11-2021 09:29
Burgenland

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Gültekin ve Özen'le büyükelçilikte birlikte araya geldi.

Farklı taharri memuru zabıta maşer kurumlarının temsilcileri ve matbuat personellerinin da toprak almış olduğu programda Ceyhun, sabık sene 4 bireyin ölümüne illet bulunan yıldırı saldırısının Viyana’da canlı herkesi dikçe etkilediğini belirterek, saldırıda yaşamını yitiren sivilleri nazikâne andığını tabir etti.

"Bu dü alp Türk genci unutulmamalı"

Ceyhun, Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen’nin unutulmaması müstelzim dü giranbaha alp bulunduğunu vurgulayarak, "Bu dü kahramanımızın Viyana Türk camiası kabilinden tek devir unutulmaması gerekiyor. Çünkü onlar birlikte sene önceki burada teröre üzerine aşırı iyi birlikte yurttaşlık örneği gösterdiler." sanarak konuştu.

O şeb Gültekin ve Özen'in sergilediği yiğitçe tutumun, dinamit yıldırı saldırısından beslenmek isteyenlere mukteza cevabı verdiğine ayraç fail Ceyhun, "İki Türk gencin, yiğitçe ortaya çıkıp, Avusturyalı, Viyanalı birlikte polisi kurtarmaları ve gizlemeden bariz teröriste üzerine sert durmaları, güçlü de biberli altında sert durmaları, nice kişiye gösterdi ki kılıç bu mevzuda aşırı gizlemeden ve netiz, teröre üzerine tavrımız ortada. Türk ve Müslümanlar yerine terörü lanetleyenlerin başlangıcında kılıç geliyoruz." dedi.

Ağır yanık birlikte kolluk memurunu ambulansa taşıyarak yaşamda kalmasına araştırma görevlisi bulunan itina ve Gültekin de o şeb yaşananları birlikte el hâlâ anlattı.

Teröristle koku alma organı buruna geldiler

Özen, yaşadıkları en ilgi çeken vakalardan birinin de arkadaşı Gültekin'in teröristle üzerine karşıya gelmesi bulunduğunu belirterek, "Kendisini yere atmasaydı ihtimal aramızda değildi bugün." ifadesini kullandı.

Terör eyleminde gösterdikleri alplık dolayısıyla Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in kendileriyle görüştüğünü tamlayan Özen, hem şehremaneti reisi bununla beraber Viyana Emniyet Müdürlüğünden haysiyet ve cesurluk madalyası arz edildiğini anlattı.

Gültekin de saldırının yaşandığı yerden değme geçtiklerinde o geceyi hatırladıklarını, yaşadıkları olayların kendilerinde iz bıraktığını tabir etti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktisap etmek kadar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve aşırı sayıda talih büyüğünün kendileriyle aşırı yakından ilgilendiğini dile getiren Gültekin, desteklerinden dolayı değme birine ayrı nısıf teşekkürname etti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2 Kasım 2020’de planlı yıldırı saldırısında 4 taharri memuru zabıta yaşamını kaybetmiş, aralarında birlikte kolluk memurunun da bulunmuş olduğu aşırı sayıda yurttaş yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?