Dünya

Büyükelçi Ceyhun, Avusturya’daki yıldırı saldırında vurulan polise iane fail Türklerle görüştü

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2 Kasım 2020’de 4 ferdin ölümüne illet bulunan yıldırı saldırısında vurulan kolluk memuru ve sivillere iane fail Türk çoluk çocuk Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen, o şeb yaşananları anlattı.

Büyükelçi Ceyhun, Avusturya’daki yıldırı saldırında vurulan polise iane fail Türklerle görüştü
03-11-2021 09:29
Burgenland

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Gültekin ve Özen'le büyükelçilikte birlikte araya geldi.

Farklı taharri memuru zabıta maşer müesseselerinin temsilcileri ve matbuat personellerinin da arazi almış olduğu programda Ceyhun, sabık sene 4 bireyin ölümüne hastalık bulunan yıldırı saldırısının Viyana’da canlı herkesi içten etkilediğini belirterek, saldırıda yaşamını yitiren sivilleri nazikâne andığını anlatım etti.

"Bu dü alp Türk genci unutulmamalı"

Ceyhun, Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen’nin unutulmaması müstelzim dü kıymetli alp bulunduğunu vurgulayarak, "Bu dü kahramanımızın Viyana Türk topluluğu çeşidinden tek devir unutulmaması gerekiyor. Çünkü onlar birlikte sene önceki burada teröre için aşırı iyi birlikte yurttaşlık örneği gösterdiler." niteleyerek konuştu.

O akşam Gültekin ve Özen'in sergilediği kahramancasına tutumun, heyecan yıldırı saldırısından beslenmek isteyenlere lüzumlu cevabı verdiğine ayraç fail Ceyhun, "İki Türk gencin, kahramancasına ortaya çıkıp, Avusturyalı, Viyanalı birlikte polisi kurtarmaları ve bariz bariz teröriste için sert durmaları, güçlü de acı altında sert durmaları, nice kişiye gösterdi ki tığ bu mevzuda aşırı bariz ve netiz, teröre için tavrımız ortada. Türk ve Müslümanlar kendisine terörü lanetleyenlerin başlangıcında tığ geliyoruz." dedi.

Ağır gaileli birlikte manşet memurunu ambulansa taşıyarak yaşamda kalmasına araştırma görevlisi bulunan ihtimam ve Gültekin de o akşam yaşananları birlikte defa hâlâ anlattı.

Teröristle koku alma organı buruna geldiler

Özen, yaşadıkları en nazarıitibar çeken vakalardan birinin de arkadaşı Gültekin'in teröristle için karşıya gelmesi bulunduğunu belirterek, "Kendisini yere atmasaydı ihtimal aramızda değildi bugün." ifadesini kullandı.

Terör eyleminde gösterdikleri yiğitlik dolayısıyla Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in kendileriyle görüştüğünü tamlayan Özen, hem şehremaneti reisi bununla beraber Viyana Emniyet Müdürlüğünden haysiyet ve atılganlık madalyası arz edildiğini anlattı.

Gültekin de saldırının yaşandığı yerden rastgele geçtiklerinde o geceyi hatırladıklarını, yaşadıkları olayların kendilerinde iz bıraktığını anlatım etti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan peyda etmek kabilinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve aşırı sayıda talih büyüğünün kendileriyle aşırı yakından ilgilendiğini dile getiren Gültekin, desteklerinden çevre rastgele birine ayrı nısıf teşekkürname etti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2 Kasım 2020’de planlı yıldırı saldırısında 4 taharri memuru zabıta yaşamını kaybetmiş, aralarında birlikte manşet memurunun da bulunmuş olduğu aşırı sayıda yurttaş yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?