Spor

Busenazların başarısı eş boksuna merakı artırdı

Kadın Boks Milli Takımı Kaptanı Şennur Demir, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Busenaz Sürmeneli ile altın, Buse Naz Çakıroğlu ile de sim madalya kazanmanın eş boksuna merakı artırdığını belirtti.

Busenazların başarısı eş boksuna merakı artırdı
11-10-2021 13:16
Ankara

Dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü mevcut 39 yaşındaki ulusal yumruk oyuncusu Şennur Demir, aralıkta İstanbul'da düzenlenecek Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'yla ait AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Spor kariyerinin sonuç dönemlerine yaklaştığını tamlayan Şennur Demir, ilerleyici günlerde şampiyonluk düşüncesince hazırlıklarını sürdüreceklerini söyledi.

Trabzon kampının arkası sıra faziletkâr rakımlı çelim kampı düşüncesince Erzurum'a gideceklerini dile getiren tecrübeli boksör, "Çalışarak hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız. İnşallah orada evren şampiyonu olup spor hayatımı noktalamayı düşünüyorum." sanarak konuştu.

"Ben de kadro kaptanı namına Tokyo'da arazi kabul etmek isterdim"

Şennur Demir, Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yumruk oyunu dalında 3 sıklette anabolizma edildiğini anımsatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu durum, hanımlar yumruk oyunu tarihinde iri ortak başarı. Üç sıkletten ikisinde ortak altın, ortak sim madalya kazandık. Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu madalyaları kazanabilmek düşüncesince baş döndürücü himmet verdi. Ben de kadro kaptanı namına Tokyo'da arazi almak, kariyerimi olimpiyatla taçlandırmak isterdim. Olimpiyatlara eklenmek düşüncesince +81 kilodan 75 kiloya düştüm. Bu kiloya da uyarlanmış olamadım. Rakiplerim benden hâlâ seriydi. Eylül ayında Zonguldak'ta meydana getirilen Türkiye Kadınlar Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda savaş ettim ve böke oldum. Eski kilomda sanırım hâlâ mutluyum (gülüyor). Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda da gene +81 kiloda savaş edeceğim. İnşallah kıymetli madalya alarak ülkemi onore ederim."

"İstatistiğe baktığımız devir boksta hanımlar beylerden hâlâ başarılı"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Busenaz Sürmeneli ile altın, Buse Naz Çakıroğlu ile de sim madalya kazanmanın eş boksuna merakı artırdığını vurgulayan Şennur Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Benim muallimlik yaptığım okuldaki veliler, 'Benim kızım da yumruk oyunu yapabilir mi?' sanarak soruyor. Bunu istihbar etmek hakkıyla itibar verici. Önceleri 'Boks koca sporu, kızlar yapamaz.' deniyordu. Busenazların meydana getirdiği derecelerden sonraları bu açılım değişti. Şimdi aileler, 'Benim kızımdan da yumruk oyuncusu kabil mu, sportmen kabil mu?' sanarak soruyor. Boks bundan sonraları hem koca hem bayanların yapabildiği ortak spor oldu. Kadınlarımız elleme neticeler aldıkça yumruk oyunu halis muhlis ülkeye yayıldı. İstatistiğe baktığımız devir boksta hanımlar beylerden hâlâ başarılı. Kadınlar hâlâ disiplinli çalışıyor, işimize hâlâ itinayla yaklaşıyoruz. Sanırım kılıç hâlâ elleme dövüyoruz (gülüyor). Erkekler de bu başarıyı gelmek düşüncesince ellerinden geleni yapıyor."

"Oda dostum Busenaz Sürmeneli, en ortak tomar cefamı çekici kişidir"

Kadın Boks Milli Takımı'nın kaptanı bulunduğunu hatırlatan Şennur Demir, şunları kaydetti:

"Olimpik ortak takıma kaptanlık yapmaktan iri ortak alım çalım duyuyorum. Olimpiyatlarda maçtan ilk hepsiyle görüntülü konuşup, mesajlaştık. Onlara, 'Başaracaksınız, siz oraya kıymetli madalya düşüncesince gittiniz' sanarak müspet mesajlar gönderdim. Onların doyurmak olması benim düşüncesince iri büyüklük oldu. Kampta da kadro namına baş döndürücü eğlenceliyiz. Bizi içtimai medyadan izlem edenler baş döndürücü eğlendiğimizi görür. Ama eziyet çektiğimiz, antrenmanda ağladığımız vakitleri paylaşmayız. Oda dostum Busenaz Sürmeneli, en ortak tomar cefamı çekici kişidir. Bazen onu baş döndürücü kızdırıyorum ancak elleme de dertleşiriz. Birbirimize doğal taş yağı lambası yağı verdiğimiz vakitler da oluyor."

Şennur Demir, spor kariyerini noktaladıktan sonraları muallimlik meydana getirdiği okulda sporcular bakmak istediğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?