Spor

Busenazların başarısı avrat boksuna merakı artırdı

Kadın Boks Milli Takımı Kaptanı Şennur Demir, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Busenaz Sürmeneli ile altın, Buse Naz Çakıroğlu ile de sim madalya kazanmanın avrat boksuna merakı artırdığını belirtti.

Busenazların başarısı avrat boksuna merakı artırdı
11-10-2021 13:16
Ankara

Dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü mevcut 39 yaşındaki ulusal yumruk oyuncusu Şennur Demir, aralıkta İstanbul'da düzenlenecek Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'yla ilişik AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Spor kariyerinin sonuç dönemlerine yaklaştığını tamlayan Şennur Demir, ilerleyici günlerde şampiyonluk düşüncesince hazırlıklarını sürdüreceklerini söyledi.

Trabzon kampının arkası sıra faziletkâr rakımlı çelim kampı düşüncesince Erzurum'a gideceklerini dile getiren tecrübeli boksör, "Çalışarak hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız. İnşallah orada evren şampiyonu olup spor hayatımı noktalamayı düşünüyorum." diyerek konuştu.

"Ben de ekip kaptanı namına Tokyo'da toprak kabul etmek isterdim"

Şennur Demir, Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yumruk oyunu dalında 3 sıklette asimilasyon edildiğini anımsatarak, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu durum, hanımlar yumruk oyunu tarihinde şişman müşterek başarı. Üç sıkletten ikisinde müşterek altın, müşterek sim madalya kazandık. Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu madalyaları kazanabilmek düşüncesince aşırı himmet verdi. Ben de ekip kaptanı namına Tokyo'da toprak almak, kariyerimi olimpiyatla taçlandırmak isterdim. Olimpiyatlara eklenmek düşüncesince +81 kilodan 75 kiloya düştüm. Bu kiloya da uyarlanmış olamadım. Rakiplerim benden henüz seriydi. Eylül ayında Zonguldak'ta meydana getirilen Türkiye Kadınlar Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda savaşım ettim ve böke oldum. Eski kilomda sanırım henüz mutluyum (gülüyor). Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda da gene +81 kiloda savaşım edeceğim. İnşallah değerli madalya alarak ülkemi onore ederim."

"İstatistiğe baktığımız devir boksta hanımlar beylerden henüz başarılı"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Busenaz Sürmeneli ile altın, Buse Naz Çakıroğlu ile de sim madalya kazanmanın avrat boksuna merakı artırdığını vurgulayan Şennur Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Benim muallimlik yaptığım okuldaki veliler, 'Benim kızım da yumruk oyunu yapabilir mi?' diyerek soruyor. Bunu fark etmek hakkıyla haysiyet verici. Önceleri 'Boks eş sporu, kızlar yapamaz.' deniyordu. Busenazların icra ettiği derecelerden sonradan bu sağ açıklık değişti. Şimdi aileler, 'Benim kızımdan da yumruk oyuncusu olabilir mu, sportmen olabilir mu?' diyerek soruyor. Boks bundan böyle hem eş hem bayanların yapabildiği müşterek spor oldu. Kadınlarımız elleme neticeler aldıkça yumruk oyunu dört başı mamur ülkeye yayıldı. İstatistiğe baktığımız devir boksta hanımlar beylerden henüz başarılı. Kadınlar henüz disiplinli çalışıyor, işimize henüz itinayla yaklaşıyoruz. Sanırım kılıç henüz elleme dövüyoruz (gülüyor). Erkekler de bu başarıyı getirmek düşüncesince ellerinden geleni yapıyor."

"Oda dostum Busenaz Sürmeneli, en müşterek tomar cefamı çekici kişidir"

Kadın Boks Milli Takımı'nın kaptanı bulunduğunu hatırlatan Şennur Demir, şunları kaydetti:

"Olimpik müşterek takıma kaptanlık yapmaktan şişman müşterek alım çalım duyuyorum. Olimpiyatlarda maçtan evvel hepsiyle görüntülü konuşup, mesajlaştık. Onlara, 'Başaracaksınız, siz oraya değerli madalya düşüncesince gittiniz' diyerek müspet mesajlar gönderdim. Onların aldatıcı olması benim düşüncesince şişman büyüklük oldu. Kampta da ekip namına aşırı eğlenceliyiz. Bizi toplumsal medyadan izlem edenler aşırı eğlendiğimizi görür. Ama eziyet çektiğimiz, antrenmanda ağladığımız vakitleri paylaşmayız. Oda dostum Busenaz Sürmeneli, en müşterek tomar cefamı çekici kişidir. Bazen onu aşırı kızdırıyorum lakin elleme de dertleşiriz. Birbirimize doğal taş yağı lambası yağı verdiğimiz vakitler da oluyor."

Şennur Demir, spor kariyerini noktaladıktan sonradan muallimlik icra ettiği okulda sporcular beslemek istediğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?