Ekonomi

Bursa’ya 600 milyonluk yol ve kavşak yatırımı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, TEKNOSAB ile baş başa Çalı ve Hasanağa mahallelerine 600 milyon teklik kavşak ve yol yatırımı yapılacağını açıkladı.

Bursa’ya 600 milyonluk yol ve kavşak yatırımı
02-12-2021 09:14

Bursa'da ağırladıkları Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile TEKNOSAB'ta derinti yaptıklarını tamlayan İl Başkanı Davut Gürkan, meydana getirilen icraat ve yatırımlarla ilgilendiren görüşüldüğünü söyledi. Gürkan, İhlas Haber Ajansına meydana getirdiği açıklamada, “Bursa'nın gereksinimleri düşüncesince çabucak Çalı ve Hasanağa Mahallesi bağlanak yolunun çözülmesi gerekiyor.

Çünkü Çalı Mahallesinden özek istikametine gelinmeye başlandığında ağırbaşlı yanında dip gidiş geliş oluşuyor. Bunun 3,1 kilometresinde 2x3, öbür 9 kilometreye benzeyen mesafede ise 2x2'lik yanında yol tevsi çalışmalarımız olacak. Asıl ehemmiyetli bulunan ise, bu hattın otobana bağlanmasıyla ilgili hem yanında kavşak, aynı sürede 4,1 kilometrelik bağlanak yolunun yapılması önceliklerimiz ortada arazi alıyor. Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile bu emekleri durumunda tetkik fırsatımız oldu. Bunun ne denli aceleci bulunduğunu kendisi de durumunda görmüş oldu. Önümüzdeki süreçte bunun faaliyete geçmesiyle ilgilendiren yanında hat incelemesi oldu” dedi.

Dört kıta OSB'nin bulunmuş olduğu TEKNOSAB'ın dalında da tetkikat yaptıklarını anlatım fail Gürkan, “Önümüzdeki çağda bütünü faaliyete geçtiğinde TEKNOSAB'da 180 bin yöresinde yanında istihdam bekliyoruz. Diğer OSB'lerle beraberce 250 bine benzeyen yanında istihdam ortaya çıkacaktır. Bununla beraberce ortaya çıkma ağırbaşlı yanında anahtar trafiği olacaktır. 2022 yılının evvel dört ayında 7-8 kıta fabrikanın faaliyete geçeceğini biliyoruz. TOGG fabrikasının taraf üreticilerinin bulunmuş olduğu yanında OSB'nin de arazi aldığını cezaevi önüne ilişki olursak, iri araçlarda sevkiyat sağlayacaktır. Bunların site içerisinden ağırlık yapmaması düşüncesince kavşakların biran ilkin faaliyete geçmesi gerekiyor. Geçtiğimiz haftalarda da Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yanında araya gelmiştik. Orada aldığımız yanında değişmeyen doğrultusunda bu işlerin çabuk yanında biçimde yürüyebilmesi düşüncesince kavşakların Ulaştırma Bakanlığı tarafından, kamulaştırmaların ise gene görü çeşidinden yapılıp bedellerinin sanayiciler çeşidinden ödenmesine değişmeyen verildi. Bir ân ilkin olabilmesi düşüncesince çabuk akım ediyoruz. Ayrıca 4 OSB'nin birleştiği kavşağın yanı sıra, süt kuzusu kavşak dediğimiz arttırma kavşakların plânlamasını da yaptık” dedi.

Hem Çalı ve Hasanağa kavşağını, hem TEKNOSAB kavşaklarını, aynı sürede Görükle Mahallesinden Kayapa Mahallesine düğümlemek düşüncesince Türkiye'de bulunmaz bulunan kavşaklardan yanında tanesinin plânlaması üstünde durduklarını altını çizen Gürkan, “Aynı sürede bunun yanı sıra, Bursa Uludağ Üniversitesinde akıbet bulan mevzi altı treni hattını da Görükle Mahallesine denli uzatmayı hedefliyoruz. TEKNOSAB sahasını havi kavşak, devletleştirme maliyetleriyle beraberce 300 milyon liralık yöresinde tutarken, Çalı ve Hasanağa Mahallesi yol emek vermesi düşüncesince ise kamulaştırmanın gene 300 milyona benzeyen tutacağını düşünüyoruz. 600 milyonluk yanında yatırımı Bursa'ya kazandıracağız” diyerek konuştu.

Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?