Ekonomi

Bursa'daki makine fuarlarıyla 1,5 bilyon teklik tecim hedefleniyor

Bursa'da, toy sima koronavirüs (Kovid-19) sürecinde kısaca 2 sene aradan sonradan gene açılan, diyar içi ve dışından ziyaretçiler ile bölüm temsilcilerini ortak araya getiren 3 ayrı makine fuarından kısaca 1,5 bilyon lira tecim öngörülüyor.

Bursa'daki makine fuarlarıyla 1,5 bilyon teklik tecim hedefleniyor
26-11-2021 11:25
Bursa

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde çarşamba haset başlamış bulunan 18. Metal İşleme Teknolojileri, 12. Sac İşleme Teknolojileri ile 18. Otomasyon fuarlarını yegâne bina altında buluşturan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarı, millî ve arsıulusal 350'den ortak tomar firma, makine sahalarında toy teknolojileri tanıtıyor.

Fuarı AA muhabirine değerlendiren TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, senenin sonuç çeyreğini fuarcılık yönünde dip geçirdiklerini söyledi.

Ersözlü, eylülden başlayıp açıklık sonuna denli en sonuç 2 sene evvela meydana getirilen bölüm fuarlarını arka arkaya açmaya başladıklarını belirtti.

Katma kalburüstü verim ihraç buyurmak yerine baş döndürücü ehemmiyetli ortak fuara ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Ersözlü, şu detayları paylaştı:

"BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarı, çatısı altında üretimin 3 etabını ait mızrap el işi teknolojileri, sac el işi teknolojileri ve özişler fuarları açıldı. Bu 3 fuar da arsıulusal hüviyeti bulunan fuarlar. 19 yıldan bu yana yaptığımız ehemmiyetli projeler. Bu fuarlar bundan böyle dünyada bildirme gören ortak bellik durumuna geldi. Fuarın önceki gününden itibaren nice ülkeden ziyaretçiler var. Bunlar elçi şirketler düşüncesince baş döndürücü önemli. Ülkemizde planlı makine sektörünü ait fuarlar içre BUMATECH Fuarı içerideki katılımın, müstahsil payının en erdemli bulunduğu fuar."

Fuara katılanların yüzdelik 80'inin evcil ve imalatçılar olduğuna ayraç fail Ersözlü, bu şirketlerin da makine sektörüne öz hikayelerinde en şişman müstahsil ve dış satımcı şirketler bulunduğunu aktardı.

"Güney ABD ve Asya Pasifik ülkelerinden ziyaretçiler görüyoruz"

BUMATECH ile şirketlerin beklentilerine karşılık vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Ersözlü, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu fuarın, elçi şirketlerin dış satım bağlantılarına oldukça hayli ortak yardım sağlayacağına inanıyoruz. Firmaların da beklentisi bu yönde. Şu anda elden bu fuarda 1,5 bilyon liranın üstünde ortak tecim bekliyoruz. Fuar daha daha sonra yapılacak etkinliklerle, bağlantılarla, siparişlerin mahsus ortak müddet bitmeme edecek olmasıyla da bu numara 3 bilyon liranın üstüne çıkacak. Son çağda iklim dışından şişman ortak istem aldık. Birçok ayrımlı coğrafyadan, bizim bile çalışmadığımız coğrafyalardan ziyaretçiler gelmeye başladı. Avrupa Birliği, Kuzey Afrika, Orta Asya, Orta Doğu ve Körfez devletleri maksat kitlemiz. Bu coğrafyalar dışında de ziyaretçiler gelmeye başladı. Bu sevindirici. Fuarı gezen Güney ABD ve Asya Pasifik ülkelerinden ziyaretçiler görüyoruz. Bu gidişat gerçekte fuarın kıtalar arası bilinirliğini yayınlayan hali yansıtıyor, iltisak noktası bulunduğunu gösteriyor."

İlhan Ersözlü, erte bitecek fuar zarfında önceki günden yakalanan müspet havanın, aktiflik bittikten sonradan da yıla yayılan ortak proses durumuna gelmesini umduklarını belirtti.

Ziyaretçi profili üstüne bilgelik sağlayan Ersözlü, şunları kaydetti:

"Fuara 62 ülkeden ziyaretçi geliyor. Bire ortak kaydını yaptıran, TÜYAP ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası marifetiyle getirilen ve öz olanaklarıyla gelenler var. 62 ülkeden 2 bin 200 yöresinde iş insanı online eşya yaptırarak geleceğini bildirilmiş etti. Fiziki şekilde yaptığımız bu düzentileme dışında MYTUYAP uygulamasıyla düet eşleştirme programları yapıyoruz. Yurt dışından gelemeyen, programı ekşi ziyaretçileri fuara eklenmiş bulunan firmalarla buluşturuyoruz. Bu buluşmalar sene zarfında bitmeme edecek. 2 bin 200 yöresinde mevrut iş insanı dışında de fuara eklenmiş bulunan firmalarla toplamda tahminî 6 bin iş görüşmesi sağlatacağız. Fuara 353 şirket katılıyor. Fuara 30 binin üstünde hevesli ziyaretçi bekliyoruz. 30 bin ziyaretçinin 2 bin 200'ü iklim dışından 28 bini de iklim içerisinden olur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?