Ekonomi

‘Bulut güvenliği’ ile küresel standartlarda koruma

Türk Telekom'un anne müzahir bulunduğu Millî Siber Güvenlik Zirvesi'nde, siber düzenlilik gereksinimleri ele alındı.

‘Bulut güvenliği’ ile küresel standartlarda koruma
24-11-2021 13:09
24-11-2021 13:09

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi'nin, 22-26 Kasım tarihlerinde ‘Siber Güvenlik Haftası' kapsamında düzenlemiş olduğu fuarda meydana gelen ‘SDN ve Bulut Teknolojilerinin Geleceği' başlıklı panelde, verilere biricik noktadan idrak ve diyet kolaylığı sağlayıcı SDN ve düşünce teknolojileri masaya yatırıldı. Panelde mütekellim Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük, siber düzenlilik tehditlerine karşı, düzenlilik öğelerini güncelleme ve ilerleme maliyetini arama buyurmak düşüncesince düzenlilik ot işlevlerinin de sanallaştırılması icap ettiğini belirtti. Bu bağlamda düşünce teknolojisinde SDN'nin derin adına kullanıldığını tamlayan Küçük, “SDN'nin sağlamış olduğu esas avantajlardan biri, ot merkezi müşterek perspektiften diyet yeteneğidir. Bu uygulayım bilimi ile ağ altyapısında alelacele ayrım gerçekleştirmek mümkün. İleride hâlâ duyarlı, kusursuz kendiliğinden ve akıbet aşama güvenli duruma doğacak bu teknolojinin, küresel pazarda ehemmiyetli müşterek toprak edineceği öngörülüyor” dedi.

“Bulut güvenliği dair siber düzenlilik uzmanları yetiştirmeliyiz”
Küçük, laflarını şu şekilde sürdürdü: “Küresel çapta işletmelerin sayısal tahavvül stratejileri; maliyetleri düşüren, enfrastrüktür karmaşasını ortadan kaldıran ve düzentileme bölgesini genişleten SDN ve düşünce teknolojileri çevresinde şekilleniyor. Geleneksel düzenlilik araçları ve yaklaşımları dinamik, mevhum ve kaldırılmış düşünce ortamlarının zorluklarına sert makul olmadığından, acemi düzenlilik sorunlarıyla başa kabarmak düşüncesince düzenlilik ekipleri, düzenlilik stratejileri güncellenmek zorunda. Bu manada düşünce güvenliği dair zeki siber düzenlilik uzmanları yetiştirmemiz baş döndürücü önemli.”

‘Bulut Güvenliği' konseptiyle koruma
Bulut güvenliği mimarisini tekvin etmek düşüncesince icraat yaptıklarını vurgulayan Küçük şu değerlendirmede bulundu: “Mevcut düzenlilik ve ağ teknolojisi dağıtımlarını birleştiren müşterek bina sunan SASE mimarisi zarfında toprak takanak bileşenlerin belirlenmesi, tercih ettiğimiz ve yerlileştirme kapsamında yönettiğimiz planlar içindeki düzenlilik ürünleri ile entegrasyonların elbette sağlanacağı üzere mevzularda çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Hedefimiz, siber güvenlikteki yerlileştirme çalışmalarımız sayesinde, Bulut Güvenliği mimarisini evren standartlarına apiko hâle getirip, müşterilerimize öz güvenli altyapılarımızla Bulut hizmetlerini sunmak.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?