Ekonomi

Bu altına talep yok

Son senelerde meydana mevrut altın fiyatlarındaki artışın peşi sıra imal edilmeye başlanan 0,25 gr. ağırlığındaki altın, yurttaşlar kabilinden sert de dikkat görmüyor.

Bu altına talep yok
18-12-2021 10:44

Bir gr. altının alt kategorisi namına imal edilen 0,25 gr. ağırlığındaki altın, iş maliyetinin diğerlerine gereğince ortak tomar olmasından çevre beş on üretiliyor. Kapalı kutu içinde gizlenen 0,25'lik altın, hem baş döndürücü bilinmemesi aynı zamanda müeddep ortak yapıya cemaat olmasından çevre sağlam yeğleme edilmiyor.

Eskişehir'de 13 senedir mücevhercilik özne Engin Polat, 0,25 gramlık altının fiyatlarında da ağırbaşlı artma yaşandığını belirterek, yeğleme edilmemesinin sebeplerini vurguladı. Polat, bu altının çoğu kez düğünlere revan yurttaşlar kabilinden satın alındığını da laflarına ekledi.

Çeyrek gr. namına bildik altının basımının da az bulunduğunu kail Polat, “Son zamanlarda altının baş döndürücü yükselmesiyle gramın alt kategorilerindeki 0,25-0,50 gr. altınlar çıktı. Bunlarda faziletli iş maliyetleri nedeniyle sağlam talep görmüyor şu an. Eskiden düğünlere gidenler ‘elim gereksiz gitmeyeyim' mantığıyla 0,25 gr. altın alıyorlardı. Şimdi 0,25 gramın fiyatı üstelik 225-230 TL civarında. O nedenden 0,25 gramın da ortak hükmü kalmadı.

Gram, çeyrek ve cumhuriyet yeğleme ediliyor. O nedenden 0,25 ve 0,50 gr. altınlara nazarıitibar azaldı yani. 0,25 gramlık altınların baş döndürücü ortak tomar basımı olmuyor. 0,25 gr. altının 1 grama gereğince işçiliği hâlâ ortak tomar bulunduğu düşüncesince kılıç de müşterilerden mevrut altınlara dönüyoruz. Gidip de 0,25 gr. almıyoruz. Şu an gayrisıhhi gramlar 450 TL civarında, 1 gr. altın ise 910 TL yöresinde oldu” dedi.

Şevket Can Çikot - Kazım Ulusoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?