Dünya

Brezilya'daki sel felaketinde ölü sayısı 171'e çıktı

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde yaşanmış olan sel felaketinde yaşamını kaybedenlerin sayısı 171'e yükseldi.

Brezilya'daki sel felaketinde ölü sayısı 171'e çıktı
21-02-2022 08:56
Buenos Aires


Brezilya basınında çıkan habere göre, sabık hafta Rio de Janeiro'nun dağlık bölgesi Petropolis kentinde meydana mevrut sel ve arazi kaymalarının arkası sıra gönüllülerin ve itfaiye aracı aracı ekiplerinin sürdürdüğü kontrol istirdat emekleri bitmeme etti.

Sel ve arazi kaymaları zımnında yaşamını kaybedenlerin sayısının 171'e çıktığı, 126 isim düşüncesince kaybolma suç duyurusu yapıldığı ve 856 bireyin sığınaklarda bulunduğu bildirildi.

Petropolis Belediyesi, sokakların temizlenmesi düşüncesince başlatılan degaje yetenekli icraat zımnında semt sakinlerine evden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Rio de Janeiro'nun dağlık bölgesi Petropolis'te 15 Şubat'ta meydana mevrut alevli yağışlar zımnında kentin nice durumunda arazi kaymaları yaşanmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sokakları, parkları, marketleri sel bastığı, arabaların ve otobüslerin su altında kalmış olarak sürüklendiği görülmüştü.

Eyalet Valisi Claudio Castro, bölgenin 1932’den beri en alevli yağışa sunulan kaldığını söylemişti.

Çok sayıda heyelanın arkası sıra onlarca habbe yıkıldığı Petropolis'e gücük ay ayının tamamında muhtemel yağışın 6 saatte yağdığı duyurulmuştu.

Şehirde 2011'de yaşanmış olan ve trajediye dönüşen sel felaketinde 900'den aşkın isim ölmüş, 100'den aşkın isim kaybolmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?