Asayiş

Böyle yüzsüz hırsız görülmedi, nakliyeci kiralayıp komşuya hamallık yaptırdı

Antalya'nın Serik ilçesinde hırsız, alkan eşyaları aşırmak düşüncesince nakliye kamyonu kiralayıp geldiği iş durumunda eşyaları kamyonete şarj etmek düşüncesince esnaftan iane istedi. Esnaf ise dükkanın elemanı zannederek hırsızla beraberce alkan eşyaları kamyonete yükle

Böyle yüzsüz hırsız görülmedi, nakliyeci kiralayıp komşuya hamallık yaptırdı
31-01-2022 14:07

Serik ilçesinde arakçılık şüphelisi, şimdi ilk ayarladığı nakliyeciyi ikinci el materyal satan dükkana yönlendirdi. Hırsız nakliyeciden kamyonete taşıması düşüncesince iane istedi.

Nakliyeci, ha ağrıdığı düşüncesince iane teklifini reddetti. Hırsız şimdi sonraları öbür esnaflardan iane istedi. Bir esnaf, dükkanda etkin bir tanesi zannettiği hırsıza ezbere iane etti ve kamyonete parafin eşyaları beraberce yüklediler. Olay anları ise asayiş kameraları kabilinden saniye saniye kaydedildi.

“Komşum ezbere elemanım sanmış”

İkinci el yük alışveriş işiyle uğraşan Sezai Ateş, "Olay Cumartesi haset gerçekleşti. Ben montajdaydım, dükkanda değildim. Arkadaşlar geliyor buraya nakliyeci tutuyor. Buradan komşudan dileyiş ediyor, çamaşır makinesini yüklüyor. Ben bu vakte derece tek komşuma söyleyemedim bana iane edin diye. Hırsız iyice çağırıyor, bu arada yüklüyorlar ve satıyorlar. Komşum da iane ederken benim elamanım bulunduğunu sanıyor ve malzemeyi o biçimde götürüyorlar. Kesinlikle komşum ezbere benim elamanım sanıyor. Belki de ego ucundan tut desem iane etmezler ama hırsızla bu arada yüklemişler. Buradan dü sayı çamaşır makinesi, mini buzdolabını kapının önünden götürüp hurdacıya satmışlar. Hatta nakliyeciye iane etmesini istemiş. Nakliyeci, “benim belim ağrıyor kaldıramam” demiş. Komşudan iane istemiş işi olunca bambaşka komşudan iane istemiş. Yardım fail komşuya gittim. Neden hakeza yaptın diye. “Ne diyorsun abi. Ben ezbere iane ettim, senin elamanın zannettim” dedi. O da hayret başüstüne ama iş işten geçti" biçiminde konuştu.

Mehmet Demirci
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?