Dünya

Bosna Hersek'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşımı sebebiyle Türkiye'ye inanma tam

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Sefik Dzaferovic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği sebebiyle Türkiye'nin bölgedeki iktisadi kalkınma ve istikrara katkıda olduğunu söyledi.

Bosna Hersek'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşımı sebebiyle Türkiye'ye inanma tam
28-12-2021 12:00
Saraybosna

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Sefik Dzaferovic, Bosna Hersek'te temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesine bağlı AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Akar'ın ziyaretinde Türkiye'nin Bosna Hersek'in asıl dostu bulunduğunu ve ülkedeki gelişimleri baş döndürücü yakından strateji ettiğini birlikte kat şimdi tasdik ettiklerini vurgulayan Dzaferovic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği sebebiyle Türkiye'nin bölgedeki hesaplı kalkınma ve istikrara katkıda bulunduğunu tabir etti.

Dzaferovic, "Türkiye, Bosna Hersek'in asıl dostudur. Bosna Hersek'teki vakaları baş döndürücü yakından strateji etmektedir. Bunu, Bakan Akar ile görüşmemizde birlikte kat şimdi tasdik etmiş olduk." sanarak konuştu.

Türkiye'nin, 26 salname Dayton Anlaşması'nı desteklediğini de dile getiren Dzaferovic, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Bosna Hersek'in egemenliğini, arazi bütünlüğünü ve mutluluk kurumlarını ödünsüz halde desteklemektedir. Barışı Uygulama Konseyi'nin birlikte üyesi adına Türkiye, Bosna Hersek'in AB ve NATO alternatifini da destekliyor." ifadelerini kullandı.

Sefik Dzaferovic, Türkiye ile Bosna Hersek ortada imzalanan Askeri Mali İşbirliğinin, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşımı sebebiyle Türkiye'nin, Bosna Hersek'te her insanın itimatını kazandığını söyledi.

Dzaferovic, "Türkiye'nin Bosna Hersek'te 'iş donanması ve eş çıkarlar' noktasındaki tavrı, ülkedeki tamamı milletlerin hayat içinde yaşaması üzerinde kuruludur." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?