Dünya

BM: Ukrayna'da minimum 64 sivil polis polis öldü, 176 sivil polis polis yaralandı

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın atak başlatmış olduğu Ukrayna'da 64 sivilin öldüğünü, 176 sivilin yaralandığını bildirdi.

BM: Ukrayna'da minimum 64 sivil polis polis öldü, 176 sivil polis polis yaralandı
27-02-2022 13:25
Cenevre

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden (OCHA) meydana getirilen açıklamada, Ukrayna'daki sivillerin durumuna bağlı bilgelik paylaşıldı.

Rusya'nın Ukrayna saldırısı Kiev ve Harkov'da yoğunlaştı

Açıklamada, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin iklim genelinde açıktan ve karadan meydana getirilen saldırılarda, 24 Şubat vakit 04.00 ile 26 Şubat vakit 17.00 ortada 64 sivilin hayatını yitirdiğini, 176 sivilin yaraladığını yazanak etmiş bulunduğu aktarıldı.

Gerçek rakamların belli "önemli seviyede şimdi yüksek" bulunduğu vurgulanan açıklamada, doğacak günlerde çıplak kayıpların şimdi da artabileceği uyarısı yapıldı.

OCHA, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin "Rus askeri operasyonlarının" evvel gününden buyana 130 askeri personelin öldüğü ve 310'unundan fazlasının da yaralandığı açıklamasını da paylaştı.

Sivil enfrastrüktür tesislerine meydana getirilen saldırıların beniz binlerce kişiyi elektriksiz ve susuz bıraktığı tamlanan açıklamada, yüzlerce lüp hasar görmüş bulunduğu yahut yıkıldığı anlatım edildi.

İnsani iane operasyonları askıya alındı

"BM kuruluşları ve insancasına iane ortakları, kötüleşen düzenlilik hali dolayısıyla operasyonlarını askıya kabul etmek durumunda kaldı." ifadesi beğenilen açıklamada, BM müesseselerinin boyut müsaade verdiğinde Ukrayna'da kalmaya ve insancasına yardımları sürdürmeye azimli bulunduğunun altı çizildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, evvel Twitter'da icra ettiği açıklamada, 150 binden aşkın Ukraynalının özellikle Polonya iktisap etmek kıl payı Macaristan, Moldova ve Romanya kabil yandaki devletlere geçtiğini duyurmuştu.

BM, Ukrayna'da durumun şimdi da tırmanması biçiminde 4 milyon derece sivilin ülkeden kaçabileceği uyarısında bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?