Dünya

BM: Libya'da seçimlerin en çelimsiz müddette yapılması mevzusuna bağlılığımızı sürdürüyoruz

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams, Libya’daki tamamı tarafların şümullü müşterek çalışmaya katılmaları ve gibi bulunan en endamsız müddet içre seçimlerin icrası düşüncesince emek vermek mevzusuna ilişkin olduklarını söyledi.

BM: Libya'da seçimlerin en çelimsiz müddette yapılması mevzusuna bağlılığımızı sürdürüyoruz
18-01-2022 09:46
İstanbul

Williams, içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda, Mısır'daki temasları çerçevesinde Kahire’de diyaloğa eklenmiş bulunan Libyalılarla düzenlemiş olduğu nice toplantıda, bahis konusu iştirakçilerin ülkede levent boylu intikal döneminin bundan sonra millî seçimlerle bitirilmesi çağrısında bulunduklarını kaydetti.

BM Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams: Libyalılar ortada harbe dolaşım dair birlikte dilek görmüyorum

Kahire’de Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra ile de düşün alışverişine ayraç fail Williams, bu bağlamda Libya’da etraflı siyasal süreci terviç dair yandaki devletlerin önemine aksan yaptı.

Merkezi Kahire’de bulunan Arap Birliği ziyaretinde, Genel Sekreter Ahmed Ebul Gayt ile de Libya konusunu ele aldığını tabir fail Williams, BM Güvenlik Konseyi kabilinden planlı siyasal kez haritasının uygulanmasında lehçe ve arsıulusal çabaların birleştirilmesinin öneminin altını çizdi.

Libya Ulusal Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı İmad es-Sayih, Temsilciler Meclisinde geçmiş meydana getirdiği konuşmada, ertelenen seçimlerin yapılabilmesi düşüncesince yaştan ötürü acemi seçmenlerin listelere eklenmesi gibi minimum 6 maaş tedarik sürecine gerekseme bulunduğunu söylemişti.

Ne olmuştu?

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede mevki başkanlığı ve yasama kurulu seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına değişmeyen verilmişti.

Ancak TM ve Devlet Yüksek Konseyinden oluşan taraflar, seçimlerin türel altyapısını belirleyecek kanunda uzlaşamadı.

Hukuki mesail zımnında intihabat planlanan tarihte yapılamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?