Gündem

Birçok ilde hamile ve mânialı amme görevlilerine kar zımnında idari izin

Şanlıurfa, Gaziantep, Denizli, Adıyaman, Bilecik, Aksaray, Niğde ve Eskişehir'de negatif iklim şartları dolayısıyla özürlü ve hamile amme görevlilerinin izinli sayılacağı bildirildi.

Birçok ilde hamile ve mânialı amme görevlilerine kar zımnında idari izin
23-01-2022 17:41
Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliğinden meydana getirilen yazılı açıklamada, derin kar yağışının şehirde can alıcı bulunduğu belirtildi.

Buna ilişkin adına negatif iklim koşullarının hafta süresince bitmeme edeceği kaydedilen açıklamada, "24-28 Ocak tarihleri ortada engelli, hamile ve 3 gözyaşı altı evladı bulunan kadın amme görevlilerimiz 5 devir süreyle idari izinli sayılacaklardır. Sürücü Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve Rehabilitasyon Merkezlerimiz de ayrımsız tarihlerde dinlence edilmiştir." ifadelerine toprak verildi.

Gaziantep'te 5 devir idari izin

Gaziantep Valisi Davut Gül, toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda, negatif iklim şartlarının acemi haftada da bitmeme edeceğini belirtti.

Bu sebepten dolayı müşterek paradigma hazırlık alındığını aktaran Gül, "Hamile, sakat ve üç gözyaşı altı evladı mevcut amme görevlilerine 24-28 Ocak tarihleri ortada 5 devir idari izin verilmiştir. Halk terbiye ve iyileştirme merkezleri de ayrımsız tarihlerde dinlence edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Denizli

Denizli Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, derin kar yağışı ve negatif iklim şartlarının ülkeyi tesiri dibine almış bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "İlimiz genelindeki hepsi amme büyüklenme ve kurumlarında etkin hamileler ile sakat personelimiz, 24 Ocak Pazartesi haset 1 devir süreyle idari izinli sayılacaktır." ifadelerine toprak verildi.

Adıyaman

Adıyaman Valiliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, il genelinde can alıcı bulunan negatif iklim şartları hasebiyle Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin hususi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ilişkin kreşleri 24 Ocak Pazartesi haset dinlence edildi.

Kamu kurumlarında memur sakat personel ile hamile, emziren anneler ve önemsiz evladı bulunan yetiştirme yurdu hizmetinden yararlanamayacak anneler de idari izinli sayılacak.

Bilecik

Bilecik'te bitmeme fail negatif iklim şartları sayesinde kamuda etkin sakat ve hamilelerin 2 devir idari izinli sayılmasına değişmeyen verildiği bildirildi.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, şehirde bitmeme fail derin kar yağışı ve buzlanma hasebiyle il genelinde etkin sakat ve hamile amme mensuplarının 2 devir idari izinli sayılmalarının makul görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerimiz kar yağışı ve buzlanma hasebiyle negatif iklim koşullarına için tedbiri vasıtasız bırakmayalım, tetik olalım." ifadesi kullanıldı.

Eskişehir

Eskişehir Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere uyarınca dargın iklim ve kar yağışına ilişkin adına il genelinde etkin sakat ve hamile amme mensuplarının 1 devir idari izinli sayılmalarının makul görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Meteorolojik değerlendirmelere uyarınca ilimiz genelinde dargın iklim ve kar yağışına ilişkin adına oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara için amme büyüklenme ve kurumlarında fariza karşıcı sakat ve hamile personel 24 Ocak'ta idari izinli sayılacaktır." denildi.

Aksaray

Aksaray Valiliğinden meydana getirilen yazılı açıklamada, şehirde bitmeme fail derin kar yağışı ile buzlanmanın hayatı negatif etkilediği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimizde bitmeme fail derin kar yağışı hasebiyle amme büyüklenme ve kurumlarında fariza karşıcı hamile ve sakat personellerin erte ve 25 Ocak Salı haset dü devir idari izinli sayılmaları makul görülmüştür. Ayrıca, 24-25 Ocak'ta amme büyüklenme ve kurumlarında meydana getirilen iş ve işlemlerin okunabilen devamının sağlanarak, vatandaşların mağduriyetine sebebiyet vermeyecek biçimde minimum personel çalıştırılması ve streç emek vermek saatlerinin uygulanmasına değişmeyen verilmiştir."

Niğde

Niğde Valiliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, negatif iklim şartlarının acemi haftada da bitmeme edeceği belirtildi.

Bu sebeple bazı tedbirler alındığı dökme açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve negatif iklim şartları hasebiyle amme büyüklenme ve kurumlarında memur hamile ve sakat çalışanlar 24-28 Ocak ortada idari izinli sayılacak." ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?