Gündem

Birçok ilde hamile, mânialı ve çocuk sahibi amme görevlilerine kar dolayısıyla idari izin

Şanlıurfa, Gaziantep, Denizli, Adıyaman, Bilecik, Aksaray ve Eskişehir'de aksi iklim şartları dolayısıyla engelli, hamile ve 3 gözyaşı altı evladı bulunan kadın amme görevlilerinin izinli sayılacağı bildirildi.

Birçok ilde hamile, mânialı ve çocuk sahibi amme görevlilerine kar dolayısıyla idari izin
23-01-2022 17:30
Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliğinden meydana getirilen yazılı açıklamada, koyu kar yağışının şehirde çarpıcı bulunduğu belirtildi.

Buna ilişkin yerine aksi iklim koşullarının hafta süresince bitmeme edeceği kaydedilen açıklamada, "24-28 Ocak tarihleri ortada engelli, hamile ve 3 gözyaşı altı evladı bulunan kadın amme görevlilerimiz 5 gündüz süreyle idari izinli sayılacaklardır. Sürücü Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve Rehabilitasyon Merkezlerimiz de bire birlikte tarihlerde dinlence edilmiştir." ifadelerine toprak verildi.

Gaziantep'te 5 gündüz idari izin

Gaziantep Valisi Davut Gül, toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda, aksi iklim şartlarının toy haftada da bitmeme edeceğini belirtti.

Bu nedenden birlikte saf hazırlık alındığını aktaran Gül, "Hamile, sakat ve üç gözyaşı altı evladı mevcut amme görevlilerine 24-28 Ocak tarihleri ortada 5 gündüz idari izin verilmiştir. Halk yetişek ve iyileştirme merkezleri de bire birlikte tarihlerde dinlence edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Denizli

Denizli Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, koyu kar yağışı ve aksi iklim şartlarının ülkeyi tesiri dibine almış bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "İlimiz genelindeki tamamı amme gurur ve kurumlarında etkin hamileler ile sakat personelimiz, 24 Ocak Pazartesi haset 1 gündüz süreyle idari izinli sayılacaktır." ifadelerine toprak verildi.

Adıyaman

Adıyaman Valiliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, il genelinde çarpıcı bulunan aksi iklim şartları dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin hususi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ilişkin kreşleri 24 Ocak Pazartesi haset dinlence edildi.

Kamu kurumlarında vazifeli sakat personel ile hamile, emziren anneler ve ıvır zıvır evladı bulunan yetiştirme yurdu hizmetinden yararlanamayacak anneler de idari izinli sayılacak.

Bilecik

Bilecik'te bitmeme fail aksi iklim şartları yardımıyla kamuda etkin sakat ve hamilelerin 2 gündüz idari izinli sayılmasına değişmeyen verildiği bildirildi.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, şehirde bitmeme fail koyu kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla il genelinde etkin sakat ve hamile amme mensuplarının 2 gündüz idari izinli sayılmalarının akla yatkın görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerimiz kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla aksi iklim koşullarına hakkında tedbiri doğrudan bırakmayalım, titiz olalım." ifadesi kullanıldı.

Eskişehir

Eskişehir Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere uyarınca itici iklim ve kar yağışına ilişkin yerine il genelinde etkin sakat ve hamile amme mensuplarının 1 gündüz idari izinli sayılmalarının akla yatkın görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Meteorolojik değerlendirmelere uyarınca ilimiz genelinde itici iklim ve kar yağışına ilişkin yerine oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara hakkında amme gurur ve kurumlarında fariza karşılayıcı sakat ve hamile personel 24 Ocak'ta idari izinli sayılacaktır." denildi.

Aksaray

Aksaray Valiliğinden meydana getirilen yazılı açıklamada, şehirde bitmeme fail koyu kar yağışı ile buzlanmanın hayatı aksi etkilediği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimizde bitmeme fail koyu kar yağışı dolayısıyla amme gurur ve kurumlarında fariza karşılayıcı hamile ve sakat personellerin ferda ve 25 Ocak Salı haset dü gündüz idari izinli sayılmaları akla yatkın görülmüştür. Ayrıca, 24-25 Ocak'ta amme gurur ve kurumlarında meydana getirilen iş ve işlemlerin akıcı devamının sağlanarak, vatandaşların mağduriyetine sebebiyet vermeyecek biçimde minimal personel çalıştırılması ve streç düzentileme saatlerinin uygulanmasına değişmeyen verilmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?