Gündem

Bir tıbbı sekreter 2 bin kişiyi aşı olmaya ikna etti

Samsun'da açılan aşı davet cihazı ekipleri vatandaşları telefonla arayarak birtakımı devir ise görüntülü halde arayarak güneş tacı aşısı olmaya ikna ediyor. Bu kapsamda aşı davet cihazı ekibinde bulunan tıbbi sekreter Emel Küçükoğlu, 2 bin kişiyi telefonla aşı olmaya i

Bir tıbbı sekreter 2 bin kişiyi aşı olmaya ikna etti
06-10-2021 10:55
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü güneş tacı aşısı sıfır yahut tereddütte bulunan yurttaşlar düşüncesince ‘aşı çağırma cihazı ekibi' kurdu. 17 ilçenin tamamında kurulan takımlar 6 ay içinde 100 bine DOĞRU kişiyi arayarak ikna etmeye çalıştı. İsteğe gereğince vatandaşları görüntülü arayarak da ikna etmeye etkin takımlar en aşırı ‘aşı meskenet yapar mı yahut süreğen hastalığım mevcut ortak obje kabil mu?' kabil sorularla huzur karşıya kalıyor. Ekip içinde arazi düzlük tıbbi sekreter Emel Küçükoğlu ise şu anne denli ortak tane başına 5 bin kişiyi aradı. Bu 5 bin insandan 2 bin kişiyi aşı olmaya ikna fail Küçükoğlu, dinleyerek biber dolması bilgilerle aşı sıfır vatandaşları ikna ettikleri söyledi.

"Yaklaşık 5 bin kişiyle görüştüm"

2 bin kişiyi ikna ettiğini tamlayan tıbbi sekreter Emel Küçükoğlu, "İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğünden Kovid-19 dölleme ile ilişik birimde çalışıyorum. Vatandaşlarımıza elimizden geldiğine önce günde itibaren bu mevzuda asistan olmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca randevusuz ortak biçimde müdürlüğümüzde aşılamalarımıza bitmeme ediyoruz. Günlük kendisine kestirmece 200 insana DOĞRU dölleme yapıyoruz. Evde gelemeyen sakat yurttaşlarımıza da bu mevzuda asistan oluyoruz. Tereddüttü bulunan kulak biber dolması bilgilerle aşı sıfır bireylere de bilgilendirmeler yapıyoruz. Yaklaşık 5 bin kişiyle görüştüm. Bunların kestirmece 2 bine yakının ikna ettim. Aradıkları devir süreğen rahatsızlıklarında bahsediyorlar. Alerjik durumlarından bahsediyorlar. Kısırlık yapıldığına ilişkin yahut aşı yapıldıktan 3 sene sonraları ölecekleri kabil bilgiler bizlerle paylaşıyorlar. Bu bilgilerin hata bulunduğunu kendilerine anlatıyoruz" diyerek konuştu.

Görüntülü arayarak aşı huzur bilgilendiriyoruz"

Yapılan icraat huzur bilim verici Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz ise "Samsun İl Sağlık Müdürlüğü kendisine 17 ilçemizde aşı çağırma cihazı ekipleri kurduk. Aşısını güdük insanları aşı noktalarına çağırma ederek onların aşılarını hazırlamaya çalışıyoruz. En aşırı karşılaştığımız gidişat ise aşı tereddüdüdür. Genellikle süreğen rahatsızlığı olanları aşının taraf etkisinden korkmuş olduğu düşüncesince aşı yaptırmak istemiyor. Biz onlara her insanın aşılı bulunduğunu anlatıyoruz. Bunun haricinde toplumsal medyadan hata bilgilerle aşı kazanmak istemeyenler var. Kısırlık yaptığına yahut cip takıldığına dair. Bunlara ayrımsız biçimde yaklaşıyoruz. Bugünlerde çoğu kez gebelerimizi ve gençlerimizi arıyoruz. Bugüne denli kestirmece 100 bin kişiyi bu biçimde aradık. Bir grupta mevcut ki aşı randevusu alamadıkları düşüncesince aşı olamadıklarını söylüyorlar. Onları da kaymakamlık afiyet merkezlerimize, aşı yürütüm merkezlerimize çağırma ediyoruz. Genelde telefonla arayarak kişilerle iletişime geçiyoruz. Ancak beniz yüze mülaki ballanmak arzu edenler olursa da onları görüntülü arayarak aşı huzur bilgilendiriyoruz" dedi.

Aşı çağırma cihazı kadrosu çalışmalarına kâffesi hızıyla bitmeme ediyor.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?