Sağlık

'Bilinçsiz su diyeti zehirlenmeye yol açabilir'

Bilinçsiz makbul su rejiminin faydası derece ziyanı da olabileceğini tamlayan Diyetisyen Gizem Topuzlu, “Su diyeti ile baş başa küsurat su tüketimi vücutta toksinlerin atılmasına, koku basıncının dengesini sağlamaya ve bire bir sürede bumbar hareketlerini arttırarak metabolizmanı

'Bilinçsiz su diyeti zehirlenmeye yol açabilir'
16-11-2021 16:24
Sefaköy Medipol Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Diyetisyen Gizem Topuzlu, sonuç günlerde pop bir duruma mevrut su diyeti karşı açıklamalarda bulundu. Dyt. Topuzlu, su rejiminin vücudu arındırmak, kilo vermek, ayrışık ameliyatlar evveliyat makul müşterek müddet içinde su haricinde rastgele müşterek gıdanın alınmadığı müşterek diyet programı bulunduğunu belirterek, “Sağlıklı müşterek ferdin günce tükettiği gıda haricinde kilo başına 30 mililitre su tüketmesi gerekir. Fakat su diyeti içinde salt hazır para tagaddi bulunduğu düşüncesince bu hacim artma göstermektedir. Su diyeti ile beraberce kalan su tüketimi vücutta toksinlerin atılmasına, dem basıncının dengesini sağlamaya ve bire müşterek sürede bumbar hareketlerini arttırarak metabolizmanın hızlanmasına asistan olabiliyor. Ancak uzmanlar, diyetin salt su tüketilerek uygulanmasının dokuncalı bulunduğu dair uyararak, bereketli hazır para tüketiminin ile beraberce hazır para içinde ne bulunduğu ve gıda değerleri erdemli gıdaların öğünlere eklenmesini referans ediyor. Su rejiminin hekim ve diyet uzmanı kontrolünde yapılması şart” dedi.

"Faydaları denli su zehirlenmesine de yol açabilir"

Uzun sürekli kıtlık barındıran su diyetinin, vücuttaki hasarlı hücrelerin öz kendini yemesi anlamına mevrut otofajiyi destekleyebileceğine yer veren Dyt. Topuzlu, laflarına şu şekilde bitmeme etti: "Su rejiminin erdemli tansiyonu düşürmeye asistan olabildiği meydana getirilen çalışmalarca desteklenmiştir. İnsülin ve leptin (tokluk hormonu) hormonlarını şimdi duygun bir duruma getirebilir. Vücutta biriken ödemin atımına dayanak olur. Açlık ile beraberce halsizlik ve başlangıç dönmesi yaşanabilir. Elektrolit kayıpları meydana gelebilir. Uzun müddet aç kalınacağından çevre metabolizma yavaşlayabilir. Sadece su içerek tartıda kilo zayi etmek mümkün ancak vücudunuzdan attığınız kilonun aşkın erdemli bölümü su olacaktır. Yeteri denli yağ kaybı gerçekleşmeyeceği düşüncesince su diyetini bıraktıktan doğrudan sonradan tartıda bire müşterek kiloyu görmeniz beklenen olacaktır. Detoks vücutta oluşan radikallerin ve metabolik atıkların atılmasıdır. Su diyeti de bu aşamada müşterek tür detoks sayılır. Her şeyde bulunduğu kabilinden müşterek tomar su tüketiminin de zararları vardır. Böbreklerden müşterek tomar sodyum atımı ile beraberce hiponatremi gelişebilir ki bu gestalt ölümsek olabilir. Aynı sürede aşkın su tüketimi su zehirlenmesine de yol açabilmektedir. Aksi müşterek gestalt olmadıkça günce 2-4 litre su tüketimi normaldir".

"Meyve ve sebzeyle hoş koku edilebilir"

Dyt. Topuzlu, önceleri su içmenin çetin gelebileceğini söyleyerek, "Bunu kolaylaştırmak namına ayrışık aromalar yapılabilir. Çeşitli ürün sebzeler söz gelişi elma, armut, budala atarak hem hoş koku kazandırılır hem de içinde mevcut vitamin ve minerallerin suya karışması sağlanmış olur. Aynı sürede çubuk tarçın da eklendikten sonra insülin aranjör etkisinden faydalanılabilir. Ancak diyabet, damla hastalığı yahut yiyecek bozukluğu kabilinden rahatsızlıkları bulunan efrat ve hamile, nemli ve füru müşterek bilirkişi aksini söylemedikçe su diyeti uygulamamalıdır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?