Dünya

Biden, BMGK'deki oturumun Rusya'ya kuma tepkime düşüncesince hissedar talih bulunduğunu belirtti

Biden, BMGK'deki oturumun Rusya'ya kuma tepkime düşüncesince hissedar talih bulunduğunu belirtti
31-01-2022 20:41
Washington DC

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) Rusya-Ukrayna oturumunun, her insanın Rusya'ya kuma müşterek aksülamel vermesi düşüncesince ehemmiyetli müşterek talih bulunduğunu kaydetti.

Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Ukrayna-Rusya krizine bağlı meydana getirilen toplantıyla ait kayıtlı izah yaptı.

ABD'nin, bahis konusu toplantıda, Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliği ve yer bütünlüğüne tehdidini tamamı boyutlarıyla anlattığının altını çizen Biden, "Biz bu tehdidin elden Ukrayna'ya değil, bire müşterek sürede BM Şartı ve çağcıl arsıulusal sisteme etkilerini de arsıulusal topluma anlattık." ifadesini kullandı.

Rusya'nın, ABD'nin ve müttefiklerinin asayiş endişelerini çözmekte içtenlikli olması yerinde güzel niyetle akıntı edeceklerini tamlayan Biden, "Bunun namına Rusya diplomasiden uzaklaşıp Ukrayna'ya saldırırsa, Rusya bunun sorumluluğunu taşır, kaba ve ağır neticelerle karşılaşır." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, şunları kaydetti:

"ABD ve müttefikleri, gelişigüzel senaryoya hazırlanmayı sürdürüyor. Dünya, Rusya'nın yıldırma edici eylemleri dair cin fikirli davranmalı ve bizlere huzur eylemlerinden oluşan risklere yanıt vermeye anık olmalı. Bugünkü BMGK Toplantısı, tamamı dünyanın şu mevzularda biricik müşterek neva olması düşüncesince ehemmiyetli müşterek adımdı; kuvvet kullanımını reddetme, askeri huzursuzluğun azaltılması çağrısı, diplomasiyi destekleme, tamamı unsur devletlerden komşularına huzur askeri saldırganlıktan kaçınılması düşüncesince matematik verilmesinin istenmesi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?