Yaşam

Beyşehir Gölü, fotoğraf tutkunlarının yol uğrağı noktası oldu

Kıyı şeridi donan Beyşehir Gölü fotoğraf tutkunlarına "doğal stüdyo" oldu.

Beyşehir Gölü, fotoğraf tutkunlarının yol uğrağı noktası oldu
19-01-2022 11:35
Konya

Konya'nın Beyşehir ilçesinde günlerdir tesirini sürdüren kar yağışı yerini dargın havaya bıraktı. Gece sıfırın altında 14 dereceyi gören ilçede gölün kıyı kesimleri buz tuttu.

Hava şartları zımnında balıkçıların bir aşırı faaliyetlerine aralık verirken biraz balıkçı sazan avı düşüncesince çetince şartlara karşın mesaisini sürdürüyor.

Ava çıkan az sayıdaki balıkçının tekneyle buzu kırarak ilerlemesi ve gölde kayıt arayan kuşlar fotoğraf tutkunlarının merakını çekiyor.

Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, AA muhabirine, göl kıyılarının buz tutmasının balıkçıların işini zorlaştırsa da fotoğraf tutkunlarına aşırı dobra düz oluşturduğunu söyledi. Büyükkafalı, şu şekilde konuştu:

"Güzellikleri görüntüleyebilmek düşüncesince Beyşehir'e hakeza yıllarda İstanbul ve Kayseri ilkin kazanmak gibi il dışından da aşırı sayıda fotoğraf tutkunu geliyor. Buzlarla beraberce oluşan bakışım ve kırıklar, ilişkin müşterek de kar yağdığında, ortaya aşırı ayrı ayrı fotoğraflar çıkarıyor. Bu fotoğrafçıların aşırı rastlamış olduğu müşterek gestalt bulunmadığı düşüncesince aşırı özen çekiyor. Dolayısıyla şita mevsiminde de bölgemize aşırı fotoğraf toplulukları ve grupları geliyor. Onlara zevcelik ediyoruz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?