Asayiş

Beylikdüzü’nde bir garip dolandırıcılık

Beylikdüzü'nde zatî detayları mevhum ortamda paylaşılan şahıs, kendisini arayanlarla telefonda tartıştıktan sonraları akşam saatlerinden sabahın önce ışıklarına derece evine yüzlerce teklik kapıda ödemeli kemirmek siparişleri geldi. kişi savcılığa kusur duyurusunda bulunu

Beylikdüzü’nde bir garip dolandırıcılık
01-10-2021 10:54
Beylikdüzü'nde durma fail iş kadını Hüseyin Kolaç (45), kendisini sayımsız kere arayan bilmediği numaraya karşılık verdiğinde ferdî bilgilerinin genel ağ zarfında yayıldığını ve istediklerini yapmadıkları şekilde erinçsiz edeceklerini kail şahıslarla tartıştı. Olaydan beş altı sayaç sonradan Kolaç'ın evine kemirmek sitelerinden kapıda ödemeli siparişler gelmeye başladı. Sabah saatlerine derece mevrut siparişler zımnında Kolaç hali hem kemirmek sitelerine bununla beraber cumhuriyet savcılığına bildirerek kabahat duyurusunda bulundu. Kolaç, evine mevrut siparişleri ise tez olması bu şeklinde el telefonu ile videoya aldı.

Yaşanan vakaları özetleyen Hüseyin Kolaç, “Ayın 25'inde beni devir saatlerinde bir tanesi aradı duyurulmayan numaradan, gözdağı ve küfürlü konuştu benimle. Bir keriz ve aldatmaca sitesinden bahsetti, ne işe yaradığını anlayamadım. Bütün duyurulmayan bilgilerimin elinde bulunduğunu anlattı ve bana gönderdi topu topu bilgilerimi. Bende aşırı umursamayarak telefonu kapattım. ‘Bundan sonradan seni aşırı erinçsiz edeceğiz ve isteklerimizi bildireceğiz' dediler. Ondan sonradan uyudum. Sabah namazına kalktığımda bana sayaç 1'den başlayarak 1 buçuğa derece kontrol ergin gine karşılıksız gece. Ben de sabahleyin namazda aradım, kimsiniz ne istiyorsunuz dedim. Onlar da bana ‘yanlış numara' sanarak karşılık verdi. Bende hata hile bu derece derinliğine müddet aramaz dedim. Bana dedikleri şu; aldatmaca ve keriz sitelerinde benim adreslerimin olduğu, benim üzere nice insanoğlunun ferdî bilgilerinin ellerinde bulunduğunu söylediler” dedi.

Telefon konuşmasının akşamında siparişi bulunmadığı şekilde kemirmek sitelerinden evine değişik restoranlardan yüzlerce lira kemirmek geldiğini kail Kolaç, “Siparişler geldi, eve siparişleri verdikleri telefon numarası bana ilişik değil ancak bulunak bana ait. Ayın 25'inden beri kemirmek siparişi göndererek rahatsızlık vakası bitmeme ediyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na kabahat duyurusunda bulundum. Beni arayanlardan bir tanesi kişi numarasıyla aramış olduğu düşüncesince kişi numarası da çıktı. Benim evime daima kemirmek siparişi gönderiyorlar. Benim adıma yahut apayrı birinin hesabına benim adresimi kullanarak ısmarlama geliyor. Sabaha derece devam ediyor bu böyle” ifadelerini kullandı.

Murat Delice

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?