Teknoloji

Beyaz Saraydan sosyal medya şirketleri için federal organizasyon sinyali

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, sosyal medya şirketlerine bağlı federal düzenlemelerin gündemlerinde bulunduğunu açıkladı.

Beyaz Saraydan sosyal medya şirketleri için federal organizasyon sinyali
04-10-2021 23:09
Washington

Psaki, günce matbuat toplantısında, Facebook muhbiri adına ortaya çıkan firmanın emektar mensubu Frances Haugen'in, sosyal medya devinin amme yararı ile şeriklik eş ortada bir arbede olduğunda özlük çıkarını seçtiği yönündeki açıklamalarını yorumladı.

Tüm dünyada Whatsapp, Instagram ve Facebook'a ulaşım problemi yaşanıyorFacebook hisseleri ulaşım sorunuyla yüzdelik 5'in üstünde bedel kaybettiFacebook muhbiri: Şirket kar etmeyi camianın menfaatinin önüne koydu

Sosyal medya şirketlerine dair iddiaların derinlemesine süredir Amerika Başkanı Biden ve Kongrenin gündeminde bulunduğunu vurgulayan Psaki, "Şirketlerin iç düzenlemelerinin işe yaramadığı açık." değerlendirmesinde bulundu.

Psaki, sosyal medyanın çoluk çocuk üstündeki tesirinin de tartışıldığını anımsatarak, bu konudaki federal düzenlemelerin de gündemlerinde bulunduğunu kaydetti.

Öte taraftan tahminî 4 saattir Facebook ve ona dair bulunan sosyal medya platformları Instagram ve Whatsapp'a evren genelinde ulaşım problemi yaşanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?