Dünya

Beyaz Saray, Ukrayna'da uçuşa haram semt oluşturulmasına hala itici bakıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, "Rusya ile harbe yakınlaştıracağı" sebebi öne sürülerek Ukrayna'da uçuşa haram semt oluşturulmasına ilgisiz baktıklarını müşterek kat henüz dile getirdi.

Beyaz Saray, Ukrayna'da uçuşa haram semt oluşturulmasına hala itici bakıyor
15-03-2022 21:43
Washington DC

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlemiş olduğu günce matbuat toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya sağlanacak asayiş yardımlarına bağlı dakika ve ferda açıklamalarda bulunacağını tamlayan Psaki, Zelenskiy'nin ferda sabahleyin Amerika Kongresinde yapacağı konuşmaya da değindi.

Psaki, bu konuşmada Zelenskiy'nin ABD'den Ukrayna iklim sektörünün Rusya'ya kapatılması ve Ukrayna'ya harp uçağı verilmesi üzere taleplerde bulunacağını bildiklerini ve Kongre üyelerinin de bu yöndeki çağrılarının bilincinde bulunduğunu belirterek "Uçuşa haram semt organizasyon edilmesi dair fikrimiz değişmedi. Bu boyut bizi Rusya ile muharebeye henüz yakınlaştırır." dedi.

Ukrayna'ya harp uçaklarının verilmesini de hala desteklemediklerini tamlayan Psaki, Zelenskiy'nin meydana getirdiği konuşmanın arkası sıra Biden'ın Ukrayna Devlet Bakanı ile konuşacağını kaydetti.

Psaki, Rusya'nın yaptırımlarını değerlendirdi

Psaki, Rusya'nın aralarında Amerika Başkanı Biden, kabin üyeleri ve kendisinin de bulunmuş olduğu ABD'li yetkililere yaptırımlar getirmesini de değerlendirdi.

Kendisi karışma müeyyide listesine tahsil edilen yetkililerin hiçbirinin Rusya'da servet varlığı veya veznedar hesabı olmadığına dikkati çekici Psaki, "Hiçbirimiz Rusya'ya gezinsel seyahate gitmeyi de düşünmüyoruz." dedi.

Psaki, müeyyide sıralamasında "Joseph Robinette Biden" adı bulunduğuna ve Başkan Biden'ın isminin böylelikle "oğlu" anlamına mevrut "Junior (Jr)" takısı olduğuna dikkati çekerek "Başkan Biden'ın isimli Jr takısı var. Rusya, Başkan Biden'ın babasına müeyyide uygulamış olabilir. Işıklar ortamında uyusun." halinde nükte yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?