Spor

Beşiktaş’tan 2019 ibrası için açıklama

İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2019 senesinde meydana getirilen yönetsel ve finansal umumi kurulda Beşiktaş Kulübü yönetiminin ibra edilmesine değgin sonucu bozma ederken, pakt de bu mevzuda açıklama yapılacağını tabir etti.

Beşiktaş’tan 2019 ibrası için açıklama
04-01-2022 17:19
Beşiktaş Kulübü'nde Fikret Orman ve zamanın dalavere kurulunu havi 11 Mayıs 2019 günlü Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'un ibra işlemi murafaa kararıyla silme edildi. İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2019/539 esasi sayısı ile tanıdık davada “Beşiktaş JK Derneği'nin 11 Mayıs 2019 tarihinde meydana getirilen umumi kurulda dalavere müesses üyelerinin yönetimsel ve finansal yönden ibra edildiklerine ilişkin kararların iptaline ve diğer hususların gerekçeli kararda açıklanmasına” değişmeyen verildi. Bu mevzuyla ait adına açıklama özne siyah-beyazlılar, “Gerekçeli kararın tarafımıza ulaşmasının arkası sıra etraflıca açıklama yapılacak ve izlenecek kez halkoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Çebi, umumi kurulda “Gereken yapılacak” demişti

Aralık ayının akıbet haftasında Beşiktaş Kulübü'nün 2019 ve 2020 yıllarını havi alışılagelen yönetimsel ve finansal umumi kurullar yapılmış, burada da konuşmacılardan Aker Çıtak, Başkan Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu'na davayı hatırlatarak, “Gerekeni yapmadınız. Bu mevzuda Beşiktaş'ı zarara uğratan Fikret Orman ve yöneticilerden, 510 milyon TL'nin öğrenim edilmesi için harekete geçilmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Aker Çıtak'ın laflarına karşılık sağlayan Başkan Ahmet Nur Çebi ise, “Kulübümüz 2 senedir teftiş şirketi çeşidinden denetleniyordu ve teftiş tamamlanmamıştı. Biz harekete devredilmek için bu denetimin bitmesini bekliyorduk. Şimdi raporlar elimizde ve bu mevzuda yapılması müstelzim ne varsa yapılacak” demişti.

Mahkemenin ‘İbranın iptaline' müteveccih almış olduğu değişmeyen sonra Başkan Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu'nun, kulübün zarara uğratılması sebebi öne sürülerek mahkemeye başvurması bekleniyor. Siyah-beyazlı kulüp, İstanbul 26. Asliye Mahkemesi'nin gerekçeli kararının ellerine ulaşmasının arkası sıra mevzuyla ait açıklamayı yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?