Dünya

Berlin Belediye Başkanı, sahte Kiev belediye reisi ile görüştü

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko genel ağ üstünden güruh yaparken, Giffey'in karşısındaki ferdin Klitschko kılığına giren başka bir tanesi bulunduğu belirleme edildi.

Berlin Belediye Başkanı, sahte Kiev belediye reisi ile görüştü
26-06-2022 00:06

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları bitmeme ederken, Almanya'nın Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ortada videoteyp konuşma kanalıyla mülakat gerçekleştirildi. Görüşmede sahte Klitschko'nun Berlin'deki Ukraynalı sığınmacıların halini ve onlar düşüncesince iane kampanyaları düzenlenip düzenlenmeyeceği ile ilişik sorular yöneltti. Ancak çelimsiz müddet sonraları görüşmedeki insanın Klitschko bulunmadığı anlaşıldı. Giffey olayın peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, "Ne efsus ki sayısal ortamlarda itimatı sarsma, Ukrayna ortaklarının ve müttefiklerinin itibarını aksatmak düşüncesince çevrimiçi de müdahale kazanmak kabilinden tamamı vasıtalar kullanılıyor" dedi.
Berlin Senato Sözcüsü Lisa Frerichs de yaşanmış olan enteresan fenomen üstünde kamuoyuna izah yaparak, tahminî sağlıksız sayaç devam eden toplantıda Berlin belediye başkanının esasen Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ile değil ona mail birisi ile mülakat yaptığını söyledi. Yaşanan durumu, "Derin müşterek sahtekarlık" laflarıyla aktaran Frerichs, Devlet Kriminal Dairesi çeşidinden olayın araştırıldığını söyledi.

Büyükelçi çeşidinden teslim alındı

Olayın ne halde ortaya çıkmış bulunduğu hesabına ise Frerichs başka detaylar verdi. kuşku üstünde Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk ile temasa geçildiğini aktaran Frerichs, "Başkanın muhatabının Vitali Klitschko olmadığına ilişkin şüpheler vardı. Görüşmenin ilerleyişi ve mevzunun belirlenmesi hesabına Berlin tarafında şüpheler oluştu. Muhatabın Klitschko bulunmadığı Ukrayna Büyükelçisi Andriy Melnyk çeşidinden teslim edildi" ifadelerini kullandı.

"Yapay zeka kullanıldığına ilişkin şüpheler var"

Öte yandan, Berlin tarafı muhatabın Klitschko'yu imitasyon fail birisi namına tanımlarken hem Alman medyası aynı zamanda Batı medyası ortaya bileşimli zeka iddialarını attı. Devlet Kriminal Dairesi'nin hala soruşturduğu vakada genel ağ korsanlarının Klitschko'ya benzeri mevhum müşterek cibilliyet oluşturduğu kanıt edildi. Yapay zeka yöntemiyle oluşturulduğu kanıt edilen karakterin ki bulunduğu yahut kimler çeşidinden bileşimli zeka yöntemiyle oluşturulduğunun tespiti düşüncesince çalışmış bulunduğu aktarıldı.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?