Dünya

Belçika"aşırılık yanlısı" bulunduğu iddiasıyla Faslı birlikte imamı uç dışı etti

Fransa'nın üzerine son dışı sonucu almasından sonradan Belçika'ya kaçan Faslı önder Hasan Iquioussen'in, Brüksel yönetimi kabilinden son dışı edilmiş olduğu belirtildi.

Belçika
15-01-2023 01:09
Rabat

Belçika sığınma ve göçten mesul Devlet Bakanı Nicole de Moor, Iquioussen'in Fas'a son dışı edilmesinin peşi sıra kayıtlı izah yaptı.

De Moor, aşırılık yanlısı şahısların yurt topraklarında dolaşmasına müsaade vermelerinin cins olmadığını kaydetti.

"Burada olma hakkı sıfır her insanın son dışı edilmesi gerekiyor." ifadesini kullanan De Moor, bu mevzuda Fransa ile dobra müşterek ortaklaşa iş yaptıklarını dile getirdi.

Iquioussen ise içtimai medyada toprak meydan görüntülerinde, Kazablanka Havalimanı'nda karı bireyleri çeşidinden karşılandığını, Fas makamlarının da kendisini dobra karşıladığını belirtti.

Fas makamlarından, Iquioussen'in son dışı edilmesine ve namına yöneltilen suçlamalara bağlı elan müşterek izah yapılmadı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, 28 Temmuz 2022'de Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda, "Faslı imamın, Fransa'nın değerlerine, laiklik ve avrat koca eşitliği ilkesine karşıt sakıt söylemlerde olduğunu ve Fransa'dan son dışı edileceğini" yazmıştı.

Paris'teki dalavere mahkemesi 5 Ağustos'ta, Darmanin'in, Iquioussen'in son dışı edilmesi talebinin askıya alınmasına değişmeyen vermişti.

Fransa'da Danıştay konumundaki Devlet Konseyi ise 30 Ağustos 2022'de, dalavere mahkemesinin bu kararını bozarak, Faslı imamın son dışı edilmesine yeşil erke yakmıştı.

Iquioussen'in, Fransa'dan son dışı edilme kararının peşi sıra Belçika'ya kaçtığı ve ilkgüz kocaoğlan sonlarında da burada tutuklandığı anlatım edilmişti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?