Dünya

Belarus, Polonya'yı sınırda hayatını kaybeden göçmenleri ormana gömmekle suçladı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Polonya sınırındaki göçmen krizi ile ilgilendiren Polonya yönünü hayatını kaybeden göçmenlerin cesetlerini ormana gömmekle suçladı.

Belarus, Polonya'yı sınırda hayatını kaybeden göçmenleri ormana gömmekle suçladı
02-12-2021 20:29

Belarus - Polonya sınırındaki göçmen krizinde dü dünya arasındaki çapraz suçlamalar bitmeme ediyor. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko Rus basınına verdiği röportajda, antipatik ve aksi hayat şartları zımnında birtakımı göçmenlerin sınırda öldüğünü tabir ederek, hayatını göçmenlerin sayısının açıklanandan elan aşırı olabileceğini belirtti.

“Ormanlarda tanınmayan mezarlar denizi var”

Belarus - Polonya sınırında nice göçmene ilişik mezarın olduğunu kanıt eden Lukaşenko, bu bilginin Polonya çeşidinden kamuoyundan gizlendiğini öne sürdü. Uluslararası gazetecilerin ve gözlemcilerin çabucak Belarus tarafında olduğunu ve bu yüzden Polonya tarafında olanların açığa çıkmadığını korumak için çaba sarfeden Lukaşenko, "Orada, ormanlarda tanınmayan mezarlar denizi var. Bu kullanmakta olanları ki gömüyor? Herhalde yetkililer değil. Polonya ormanlarında ölenler insan. Üzgünüm fakat etrafta yatanlar aldırmaz Polonyalılar değil. Birileri ormanlarda naaş arıyor ve bu kullanmakta olanları gömüyor" dedi.

Polonya Sınır Muhafızları çeşidinden 29 Kasım'da meydana getirilen açıklamada, Polonya sınırında şu ana denli 8 göçmenin hayatını kaybetmiş olduğu tabir edilmişti.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?