Asayiş

Bebeğini taptaze gömmeye çalışan anne ve anneannenin cezası bellli oldu

Adıyaman'da güzeşte sene taptaze mezara gömülen ve ortaöğretim öğrencilerinin ağlama sesi duyması için ortaya çıkan vakayla ilişik mevkuf yargılanan anne ve anneannenin cezası muhtemelen oldu.

Bebeğini taptaze gömmeye çalışan anne ve anneannenin cezası bellli oldu
10-12-2021 15:44

Adıyaman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık davanın 2'nci celsesinde değişmeyen çıktı. Mahkeme heyeti, bebeği taptaze gömmeye çalışan anne Gülçin Erdal'a 10, anneanne ideal Erdal'a ise 15 sene dam cezası verdi.

Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya dahil olan sanıklar düşüncesince savcılık, "Kendini savunamayacak vaziyette mevcut madun soydan çocuğa erinç bile bile öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet dam cezası verilmesini arzu etti.

Sanıklar amaçlarının bebeği gebertmek olmadığını belirterek beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti savunmalardan sonradan kararını verdi. Anne Gülçin Erdal'a, 10 yıl, anneanne ideal Erdal'a ise 15 sene dam cezası verdi.

Ne olmuştu?

Olay, 26 Eylül 2021 tarihinde Adıyaman Belediyesi emektar Mezarlığında meydana gelmişti. Lise öğrencileri ağlama sesini duyup toprağa nısıf gömük biçimde buldukları bebeği mezardan çıkararak hali yetkililere bildirmişti.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birlikte müddet tedavisi meydana getirilen bebek, elan sonradan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teyit edilerek siper dibine alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise anne ve anneanneye murafaa heyeti çeşidinden olayın yaşandığı mezarlıkta sezinleme yaptırılmıştı.

Cihan Kizir
 

İLGİLİ HABER
Bebeği aktif hareketli mezara gömdü Bebeği aktif hareketli mezara gömdü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?