Dünya

Bavyera İçişleri Bakanı Hermann: “Türk toplumu Almanya düşüncesince büyük önem taşıyor”

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Türk topluluğunun Almanya düşüncesince büyük önem taşıdığını belirterek, Türklerin Almanya'nın kalkınmasına ve büyüme göstermesine büyük ulama sağladıklarını tabir etti.

Bavyera İçişleri Bakanı Hermann: “Türk toplumu Almanya düşüncesince büyük önem taşıyor”
17-02-2022 23:46

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Nürnberg'de planlı ortak programa hatip namına katılmasının peşi sıra Türk toplumuyla ilişik açıklamalarda bulundu. Türk camiasının Almanya düşüncesince büyük önem taşıdığını tamlayan Herrmann, Türklerin Almanya'nın kalkınmasına ve büyüme göstermesine büyük yardım sağladıklarını anlatım etti. Almanya'ya büyük yardım elde etmiş bulunan Türk toplumuna teşekkürname fail Herrmann, Türklerin iş gücü anlaşmasıyla 60 sene evvel Almanya'ya geldiklerinde aşırı sıkıntılarla ve zorluklarla karşılaştığını belirterek, fariğ olunan sıkıntıların ve zorlukların yerini bundan sonra muvaffakiyet devlet hikayelerine bıraktığı anlatım etti.

Almanya'da etkin avrat sayısının oranının en faziletkâr bulunduğu eyaletin Bavyera eyaleti bulunduğunu tamlayan Herrmann, Almanya genelinde kusur oranının en ceninisakıt ve minimum bulunduğu eyaletinde Bavyera bulunduğunu aktardı.
Herrmann, bahis konusu istatistiklere uyarınca Bavyera'da göçmenler karışma kâffesi vatandaşların inanma ve ahenk zarfında yaşadığını anlatım etti. Türk camiasının ecnebi ortak toplum namına görülmediğini vurgulayan Herrmann, ecnebi dendiğinde Türklerin akla gelmediğini açıkladı. Türklerin Almanya'nın ekonomisine büyük yardım sunduklarını anlatım fail Herrmann, Türklerin arsıulusal kültürün büyüme göstermesine dayanaklık etmek verdiğini aktardı.

Kültüre ve ekonomiye büyük yardımı bulunan Türklerin bundan sonra Almanya'nın ortak parçası bulunduğunu anlatım fail Herrmann, Almanya'da canlı ve nice başarıya imza atmış aşırı sayıda iş adamı, eğitimci, akademisyen, siyasetçi, talim görevlisi ve araştırman bulunduğunu belirterek, Prof. Dr. Uğur Şahin ve hasret Türeci'nin bunun en iyi örneği bulunduğunu aktardı.

Herrmann, “Bavyera'da kültürel zenginliği önemsiyoruz. Birlikte ahenk zarfında problemsiz dirim düşüncesince aykırı hoşgörü, açıkça evren görüşü, saygıya gerekseme var. Bavyera'daki insanoğlu bunun bilince namına bu yolda bitmeme etmemiz icap ettiğini gelişigüzel güneş kanıtlıyor” dedi.

Herrmann, Türk-Alman dostluğunun asırlar öncesine dayandığını ve dü abuhava ortada siyasal gerginlikler olduğunda Türk camiasının da dokunca gördüğünü belirtti.

Almanya'da Türkçe yahut Türkçe-Almanca gösterilen günlük, haftalık ve maaş matbuat neşriyat organları Türkçe dilinin unutulmaması düşüncesince topluma yardım sunduğunu aktaran Herrmann, bu yayınların Türkiye ve Avrupa'da canlı torunlar ortada güreşçi köprüsü kurduğunu, kültürler arası ilişkileri geliştirdiğini ve uyuma yardım sağladığını açıkladı.

İlhan Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?