Gündem

Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, 'Güzel başarılara imza atacaktı, hedefleri vardı'

İstanbul'da kılıçlı saldırıya uğrayarak yaşamını kaybeden Başak Cengiz'in (28) annesi Beyhan Cengiz, kızının müşterek katil çeşidinden hunharcasına öldürüldüğünü belirterek, “Daha birçok dobra başarılara imza atacaktı, hedefleri vardı” dedi.

Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, 'Güzel başarılara imza atacaktı, hedefleri vardı'
30-11-2021 14:50

İstanbul'da Can Göktuğ Boz, çeşidinden çıkmaz ortasında samuray kılıcıyla maktul Başak Cengiz'in isminin verildiği Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mimarlık Fakültesi'nde merasim düzenlendi.

Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonunda planlı törene Başak Cengiz'in annesi Beyhan, Baba Avni Cengiz ve yakınlarının yanı esna Karabük Valisi Fuat Gürel ile benzeri hasret Aras Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, siyasal fırka temsilcileri, kasıntı müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış olan programın açılışında mütekellim Karabük Valisi Fuat Gürel, “Bir can hastasının bizden, annesinden, babasından, sevdiklerinden alıp götürmüş olduğu müşterek kardeşimizi bugün burada anıyoruz. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Rektörlüğümüzün ve senatomuzun akıllıca görmesiyle adını bu Mimarlık Fakültesinde yaşatmış olacağız. Başak Cengiz, dinç müşterek kardeşimiz, hayalleri vardı. Belki Türkiye'de ehemmiyetli müşterek başarıya imza atacak kardeşimizdi. İnşallah onun düşlerini bu fakültede okuyacak kardeşlerimiz gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Başak Cengiz'in tamamı Türkiye'nin çocuğu olduğunu, ermiş hatırasının tükenmez değin yaşatılacağını aktardı.

Anne Beyhan Cengiz ise Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'a düzenledikleri izlence düşüncesince teşekkürname etti.

Safranbolu'da kendisini ve ailesini evinde kabilinden hissettiklerini tamlayan Beyhan Cengiz, “Ben bugün şurası anladım. Ben muazzam müşterek aileye gerçekten olmuşum bana bunu yaşattığınız düşüncesince rektörüme teşekkürname ederim. Ben bu ilçeye yüz kere geldim. Her yerini gezdim. Güzel hatıralarda boğuldum, kalbim sızladı” dedi.

Kızı Başak'ın yetişek düşüncesince geldiği üniversiteyi başarıyla bitirdiğini hatırlatan Cengiz, “Kıymetlim, balım Başak, üniversiteyi kazanıp öğrenime geldiği devir girmiş olduğu sınavları tırnakları ile kazıdı. Çizdiği projeleri, meydana getirdiği maketleri ve 5 sene süresince almış olduğu eğitimi başarıyla bitirip gururla evine döndü” niteleyerek konuştu.

“Nice iyi başarılara imza atacaktı, hedefleri vardı”

Konuşmakta zorluk çeken Anne Cengiz, Başak'ın izinli olduktan sonraları da çalışmalarına bitmeme ettiğini anlatım ederek şunları söyledi: “Bir derinti kurslara gitti. İş başvurusunda bulundu. Ailesi namına işe girmesi düşüncesince çalmadık bap bırakmadık. Nihayet baş döndürücü iyi müşterek işe girdi. ‘Annecim değme kişiye baht olanaksız baş döndürücü kıymetli müşterek işe girdim. Ben burada başarılarımı göstereceğim' dedi. Sözünü de tuttu. Orada da almış olduğu rolü başarıyla konfirmasyon etti. Daha birçok iyi başarılara imza atacaktı, hedefleri vardı. Ne eyvah ki kalemini kırdılar. Hunharca, mükemmel gaddar kıydı yavruma.”
“Ben davamı sakıncasız ellere konfirmasyon ettim” diyen Cengiz, “Herkes inceden inceye görevinde. Şüphem yok, çıyan ilişki cezasını. Yaşasın tamu zalimler için” ifadelerine arazi verdi.
Konuşmanın peşi esna kurdele kesimiyle beraberce Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi'nin açılışı yapıldı.

Rıdvan Bostancı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?