Yaşam

Bartın'da 300 'can dost' eğreti bakım evinden ısıdam yuvaya kavuştu

Amasra ilçesinde 19 bin metrekare düzlük karşı müesses merkezde çıkmaz hayvanlarına mükemmel kuvvetli ortamda bakım, tedavi ve iyileştirme hizmeti veriliyor.

Bartın'da 300 'can dost' eğreti bakım evinden ısıdam yuvaya kavuştu
06-01-2022 11:29
Bartın

Bartın'da Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde konuk edilen çıkmaz hayvanları, bakım ve tedavilerinin peşi sıra acemi ortak yuvaya bitişme olanağı buluyor.

Mahalli İdareler Birliğince Amasra ilçesine ilişkin Uğurlar köyü mevkisinde kısaca ortak sene evvela faaliyete güzeşte 19 bin metrekare meydan ilişkin müesses merkezde, çıkmaz hayvanlarının bakım ve tedavileri yapılıyor.

Rehabilitasyon dönemini bütünleyen hayvanlar, baştan tabii ortama salınıyor veya sahiplendiriliyor.

Merkezde şimdiye derece 800'e yaklaşan çıkmaz hayvanının bakım ve tedavisi yapılırken, 300'e yaklaşan "can dost" da acemi yuvasına kavuştu.

"Tam kuvvetli çalışkanlık gösteriyor"

Merkezin müdürü Şefik Yüksel, AA muhabirine, hasta, sakat, çorlu ve agresif çıkmaz hayvanlarına bakım, teravi ve iyileştirme hizmeti verdiklerini söyledi.

Getirilen kâffesi hayvanların tenasül kontrolünün peşi sıra eşya dibine alınarak küpeleme işlemi yapıldığını özetleyen Yüksel, "Mahalli İdareler Birliğince kurulan merkezimizde pisik ve kapik düşüncesince değişik alanlar ile ameliyathane, gıda istihzar üniteleri, depolar ve ziyaretçiler düşüncesince açıkça ve düşkün alanlar bulunuyor. Merkez birlik kuvvetli çalışkanlık gösteriyor. Burada pisik ve köpeklerin evvela namına umumi kontrolleri yapılıyor. Herhangi ortak hastalığı, sakatlığı mevcut mı, bu testleri yapmış olup teşhislerini koyduktan sonradan evvela tedavilerini, peşi sıra da kısırlaştırmasını yapıyoruz. Tedavi ve rehabilitasyonunu yaptıktan sonradan tabii dünyasına art bırakıyoruz." niteleyerek konuştu.

Yüksel, merkezde 278 yaşlı ve 65 süt kuzusu kapik ile 36 yaşlı ve 6 süt kuzusu pisik iktisap etmek az daha 385 hayvana ev sahipliği yaptıklarını aktararak, çorlu ve bakıma kadın çıkmaz hayvanlarının günün 24 saati getirilebileceğini kaydetti.

Tedavi ve bakımları meydana getirilen hayvanların ortak kısmının sahiplendirildiğini dile getiren Yüksel, "Merkezimizden şu anne derece kısaca 300 pisik ve kapik sahiplendirdik. Tabii burada yurttaşlarımızın sahiplenme dair süt kuzusu yeğleme etmeleri bizi üzüyor. Sahiplendirmede yetişkinlerde başağrısı çekiyoruz. Yetişkin zooloji da sahiplenilirse şimdi bahtiyar olacağız. Bir de insanoğlu barınaklarda çeşit kapik arıyor. Burası çıkmaz hayvanlarına müteveccih ortak bakım merkezi bulunduğu düşüncesince insanoğlu bu merkezi ortak petshop namına görmesin." ifadelerini kullandı.

Yüksel, türlü illerden hayvanseverlerin de dayanaklık etmek verdiğini belirterek, şöyleki konuştu:

"Vatandaşlardan baş döndürücü müspet tepkiler alıyoruz. Buraya abla getiren, ihtiyacımız olup olmadığını soran yurttaşlarımız da var. Bu da bizi bahtiyar ediyor. Burası ortak sığınak değil, muvakkat bakım evi. Burada esasi amacımız; hayvanları umumi bakım, kontrol ve vasektomi işleminin peşi sıra tabii dirim ortamlarına art bırakmak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?