Politika

Bakan Varank'tan doğalgaz açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Mobilya Fuarı'nın açma programında meydana getirdiği konuşmada, anne aykırılık önderi Kılıçdaroğlu'nun doğalgaz kısıntılarıyla ilişik eleştirilerine karşılık verdi.

Bakan Varank'tan doğalgaz açıklaması
24-01-2022 23:06

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Mobilya Fuarı'nın açım programında, Kılıçdaroğlu ve partisinin, ülkede erke tedarikini çeşitlendirmek düşüncesince atılmış gelişigüzel adıma açık açık gönül rahatlığı geldiklerini anımsattı. Bakan Varank, "Ben anne muhalefetin liderine müşterek eş lakırtı anlatmak istiyorum. Bugün Kılıçdaroğlu aklı sıra birtakımı izahat yapmış. Enerji dair maatteessüf dışa yayımcı olduğumuz her insanın malumu. Buna rağmen, ülkemizin erke tedarikini çeşitlendirmek düşüncesince attığımız gelişigüzel adımda kendisi ve partisi bizim karşımıza dikildi. Enerji santralleri yapıyoruz, şantiyeleri basıp, yaptırmayız diyorlar. Akkuyu'da çekirdeksel erke yatırımı yapıyoruz, yaptırmayız diyorlar. Doğalgaz araması fail gemilerimiz Doğu Akdeniz'deyken, ne işimiz mevcut Libya'da diyorlar. Gidin araştırın, Saros Körfezi'nde yapacağımız LNG terminaline ki gönül rahatlığı çıkmış. O işi engel olmak düşüncesince CHP milletvekilleri neler yapmış. O terminali bilgili olsaydık ihtimal dakika bu problemi tek yaşamayacaktık. Şimdi edepsizcesine sıkılmadan, İran kaynaklı müşterek dava yaşadığımızda açıklama yapıyorlar. Biz gelişigüzel bölgede bulunduğu kabil erke dalında da bağımsızlığımızı güçlendirmenin derdindeyken, birileri elden engel olmanın derdinde. Ben bu arka oruçlu zihniyeti milletimize devretme ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Enerji Bakanlığımız, İran kaynaklı bu kısıtlamaları, üretime minimum ağırlık edecek halde düzenliyor"

İran'ın doğalgaz arzında kesintiye gitmesinin OSB'lerde ve uran tesislerinde doğalgaz ve yalıtım arzında kısıtlamalara gidilmesine bozukluk bulunduğunu hatırlatan Bakan Varank, şunları kaydetti: "Elbette şita şartlarının ciddi geçmiş bulunduğu hakeza müşterek dönemde, aracısız yurttaşlarımızın evinde kullandığı gaz ve elektrikte müşterek kesintiye gitmemiz düşünülemez. En kökeninden buyana Enerji Bakanlığımız süreci hassasiyetle yönetmeye çalışıyor. Enerji Bakanlığımız, sanayicilerimizin arzu ve önerilerini dikkate alarak, İran kaynaklı bu kısıtlamaları, üretime minimum ağırlık edecek halde düzenliyor. İnşallah biraz çağ sürecek bu sıkkın süreci sanayicilerimizle el ele vererek atlatacağız".

"Sanayi sektörümüz, biraz çağ sürecek bu sıkkın sürecin üstesinden doğacak güce sahiptir"

Üretimle açıktan yakından alakası sıfır kesimlerin, meydana getirmeye çalışmış bulunduğu ürkü havasına kimsenin aldırış etmemesi icap ettiğinin altını çizen Bakan Varank, "Şoklara gönül rahatlığı direncini yüz kere kanıtlamış uran sektörümüz, biraz çağ sürecek bu sıkkın sürecin üstesinden doğacak güce sahiptir. Büyük seviyede telafi edemeyeceğiz müşterek istihsal kaybı yaşamayacağız. Biz sanayicilerimizin karşılaşmış bulunduğu gelişigüzel sorunda yanlarında olduk, bundan sonrada olmaya bitmeme edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?