Teknoloji

Bakan Özer: TEKNOFEST, çocuklarımız ve gençlerimiz düşüncesince aşırı iri çıkar sağlayacak

Bakan Özer, "TEKNOFEST'in; başta çocuklarımızın, ve gençlerimizin Türkiye'nin defans sanayiyle ait hedefine odaklanması zihinlerine şimdi önceleri o mevzular için koyulaştırma etmeleri yönünde aşırı iri yarar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Bakan Özer: TEKNOFEST, çocuklarımız ve gençlerimiz düşüncesince aşırı iri çıkar sağlayacak
25-09-2021 14:46
İstanbul

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda bitmeme fail Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Milli Eğitim Bakanlığı stantlarını görüşme etti. Ziyaretinde stantlarda öğrencilerin anlattığı ürünleri yakından inceleyici Özer, ziyaretçiler ve öğrencilerle ışık çektirdi.

Özer, ziyareti sonra gazetecilere icra ettiği açıklamada, TEKNOFEST'in; robotik, gök araçları, özişler ve bileşimli zekayla ilgilendiren Türkiye'deki öğrencilerin, gençlerin, yetişkinlerin geliştirmiş bulunduğu kâffesi planların sergilendiği ortak toprak bulunduğunu ve bundan sonra ortak "çatı festival", "bilim uygulayım bilimi festivali" biçimine geldiğini söyledi.

"Farklı basar açılarını görmeleri açısından da sunturlu ortak işporta alanı"

Milli Eğitim Bakanlığı kendisine 8 umumi direktörlük ve 800 öğrenciyle bu proses içinde çalışkan kendisine toprak aldıklarını bildiren Özer, "Ben bu sürece yardım verici kâffesi umumi müdürlüklerimize, kâffesi öğrencilerimize şükranlarımı sunma ediyorum. Hakikaten bu iri ortak organizasyon. Öğrencilerimiz açısından da ayrımlı mamüllerin gözlemlenmesi, öz çalışmış oldukları mamüllerin geliştirilmesiyle ilgilendiren ayrımlı basar açılarını görmeleri açısından sunturlu ortak işporta alanı." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST'in düzenlenmesinde emeği güzeşte her insana teşekkürname fail Özer, "TEKNOFEST'in düzenlenmesinde iri faaliyet verici bilhassa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız peyda etmek üzere, Selçuk Bayraktar'a ve kâffesi düzentileme arkadaşlarına da en dostça şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan sonra defans uran ile ilgili, bilhassa evcil ve ulusal defans sanayiyle ilgilendiren sonuç senelerde hakkıyla aşırı ağırbaşlı katkılar ortaya koydu. Tüm bölgelerde defans sanayiyle ilgilendiren ağırbaşlı açılımlar gerçekleşiyor." dedi.

"Türkiye, ürettikçe aşırı hâlâ çelimli olacaktır"

Mahmut Özer, TEKNOFEST'in gençlere ve Türkiye'nin istikbaline icra ettiği katkıya ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle çocuklarımızın, beşinci sınıf çağındaki çocuklarımızın, rüştiye çağındaki evlatlarımızın ve yükseköğretimde okuyan gençlerimizin bu atmosferde olmaları, onların Türkiye'nin defans sanayiyle ilgilendiren hedefine odaklanması zihinlerine hâlâ başlangıçta o mevzular hakkında koyulaştırma etmeleri yönünde da aşırı iri yarar sağlayacağına inanıyorum. İnşallah Türkiye, ürettikçe aşırı hâlâ çelimli olacaktır. Savunma sanayinde, robotikte, gök araçlarında ne derece aşırı üretirse Türkiye; sahasında ve dünyada iddialı ortak dünya olacaktır. Emek verici her insana aşırı teşekkürname ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?