Eğitim

Bakan Özer: 'Öğretmen ataması yapacağız'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ait çalışmalarımız bitmeme ediyor. Çok bir tomar gençlerimizi bekletilmeden dobra olup bitenleri paylaşırız. Şu an baş döndürücü detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak' spekülasyonunu ortadan kaldırm

Bakan Özer: 'Öğretmen ataması yapacağız'
03-03-2022 15:55
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hususi birlikte TV kanalında katılmış olduğu ‘Anadolu Soruyor' programında Covid-19 önlemlerinde meydana getirilen tadilat ve sarıklı atamasına bağlı açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın okullarda kimi Covid-19 önlemlerinin kaldırılacağı açıklamasına bağlı kendisine Bakan Özer, “Uzaktan eğitimle ilgilendiren ne çelimli platformu sunarsanız sunun okulun yerini hiçbiri tutamaz. Çünkü meslek ayrımsız sürede öğrencilerimizin sosyalleştiği yerdir. Psikososyal gelişimlerini sağladıkları yerlerdir.

Ortak emek vermek bitirdikleri ve boydaş eğitimlerini bitirdikleri yerlerdir. Dolayısıyla bu süreçte azimli birlikte halde etap atmaktan çevre iri büyüklük duyuyorum. Dün sebebiyle sistemde birlikte fark oldu. İki hikâye olması yerinde bundan böyle sınıfların 10 gündüz gizli kalması ile ilgilendiren yürütüm yürürlükten kaldırıldı. Artık okullarımızda kapanan derslik niteleyerek birlikte nesne olmayacak. Sadece olayı bulunan mektepli yahut sarıklı kendisini izole edecek. Daha sonraları PCR testi yaptırarak ve ya muhtemelen birlikte müddet sonraları beniz yüze öğrenime katılabilecek” niteleyerek konuştu.

Öğrencilere asistan eşme tevlit dair müspet arka dönüşler aldıklarını tamlayan Özer, şu anne denli 24 milyon asistan kaynağın öğrencilere ulaştırıldığını, sene böylecene bu sayının 100 milyon olmasını hedeflediklerini duyurdu.

“Öğretmen ataması yapacağız”

Bu sene yapılacak sarıklı ataması düşüncesince çalışmaların bitmeme ettiğini de kail Özer, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgilendiren çalışmalarımız bitmeme ediyor. Çok birlikte tomar gençlerimizi bekletilmeden dobra gelişmeleri paylaşırız. Şu an baş döndürücü detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak' spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak” dedi.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) karşı açıklamada mevcut Bakan Özer, bu sınavda rastgele birlikte değişikliğin olamayacağını ve öğrencilerin bu mevzuda şen olması icap ettiğini söyledi.

Ömer Faruk Karataş

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?