Politika

Bahçeli'den teşkilatlara "temel gerekseme ürünlerinde indirim" kampanyasına dayanak noktası tali

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin teşkilatlarından, asliye gerekseme ürünleri düşüncesince başlattıkları iskonto kampanyasına ulama sunmaları düşüncesince esnaf, üretici, tüccar, büyük mağaza yöneticileri ve sanayicilerle birlikte araya gelmelerini istedi.

Bahçeli'den teşkilatlara
23-12-2021 16:38
Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, halkın tükettiği esas gerekseme ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi düşüncesince diyar çapında başlatmış olduğu motivasyon ve iştirak kampanyası çerçevesinde verdiği talimat, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın imzasıyla teşkilatlara gönderildi.

Vatandaşa misyon noktasında ulama sunmayı hedefleyen MHP, çalışmaya çaba hasretmek düşüncesince milletvekilleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini de görevlendirdi.

"Her kesimin elini taşın dibine koymasının tarihi gelmiştir"

Teşkilatlara gönderilen talimatta, döviz kurundaki protez artma mazeret edilerek etraflıca zamandır ekonomide negatif ve kötümser ortak iklim estirilmek istendiği vurgulandı.

Birtakım fırsatçıların kurgusal ortamdan yararlanıp esas gerekseme maddelerinin fiyatlarında baş döndürücü artışlar yaptıklarına ilgi çekilen talimatta, çevre spekülatörleri ve esmer doymayan birtakımı simsarların, servet stoklamak ve dövizdeki artışa koşut zamlar gerçekleştirmek yoluyla fahiş hasılatlar elde ettiklerinin altı çizildi.

Ölçüsüz eder artışı furyası ve asıl üstü çevre koşulları nedeniyle vatandaşların alıntı gücünün düşmekle kalmadığı, iktisadi sıkıntılara duçar bulunan halkın ehemmiyetli ortak kesiminin esas gereksinimlerini karşılamakta zorlanmaya başladığına ayraç edilen talimatta, şunlar kaydedildi:

"Ancak düzem korumalı TL vadeli yatırım sisteminin yaşama geçirilmesi üzerine, döviz kurunda etraflıca süredir biriken kurgusal köpük temizlenmeye başlamış, dolara koşuk yarışı da sonlandırılmıştır. Birkaç çağ öncesine denli hızına yetişilemeyen düzem artışları, acemi yatırım sistemiyle dizginlenmiş, piyasalar çabucak rahat ortak havaya bürünmüştür. Hem kurdaki yükselişi mazeret ederek fahiş artışlarla yurttaşı soyma yarışına giren birtakımı şirket ve kuruluşların, aynı zamanda siyasal spekülatörlerin kar oyunu bozulmuştur. Piyasalarda muhtemel güven, gene hükümetten muhtemel adımlarla sağlanmıştır.

Ancak kurdaki azalış hızı, düzem mazeret edilerek herhangi ortak alanda, herhangi ortak kalemde artırılan fiyatların asıl ve uygun sayılara indirilmesinde görülmemektedir. Kur sadık değerlerine çekilirken, fiyatlardaki ilaveli artışların sonlandırılması ve başta esas gerekseme maddeleriyle ait çevre rakamlarının da asıl değerlerine indirilmesi gerekmektedir. Artık herkesin, herhangi ortak kesimin elini taşın dibine koymasının tarihi gelmiştir."

"Bire ortak temasa geçeceklerdir"

Talimatta, MHP'nin bu kapsamda diyar çapında motivasyon ve iştirak kampanyası başlatmış olduğu vurgulanarak, "Bu bağlamda MHP teşkilatları bulundukları il ve ilçelerde esnafla, yetiştirici ve tacir kesimiyle, süpermarketlerin yöneticileriyle, sanayicilerle ayrımsız temasa geçeceklerdir. Teşkilat mensuplarımız, milletimiz yerine ait herkesten tenzilat kampanyasına katkıda bulunmalarını arzu edeceklerdir." ifadesi kullanıldı.

"Kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması düşüncesince çabalarımız sürecek"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, 30 Kasım günlü TBMM Grup Toplantısında dile getirdiği, "Mal ve misyon üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın sosyal deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzdelik 2 ile 5 ortada indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın içsel harcıdır." ifadelerine de arazi maruz talimatta, "Bu ifadeler, partimizce başlatılan kampanyanın evvel ayraç fişeği olmuştur. Nitekim Sayın Genel Başkanımızın bu çağrısına birtakımı şirket ve firmaların müspet yanıt verdiği, peşi sıra da ortak bölüm istihlak mallarının fiyatlarında indirime gidildiği kıvançla görülmüştür. Söz konusu kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması düşüncesince çabalarımız sürecektir." denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?