Politika

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur, 'haydi seçim' yoktur, bu ivazsız değişmeyen ve istek beyanına sevsen de sevmesen de alışman, uyma etken tavsiyemdir" dedi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur
30-11-2021 13:55
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmasına, "Fikrimizin, zikrimizin, siyasetimizin ve hareketimizin öznesi insan, bire vahdaniyet sürede bunun bütünü bulunan millettir. İnsansız siyaset, anemik damar, merhametsiz gövde gibidir." niteleyerek başladı.

"Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temasıyla Anadolu'yu karış karış gezmelerinin düzgün yerine değerlendirilmemesi icap ettiğini kail Bahçeli, hafta sonu bakımından 70 il ziyaretini tamamladıklarını, mütebaki illere de gideceklerini belirtti.

Yalancıların maskesini düşüreceklerini tabir fail Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye üstünde oynanan oyunları anlatacağız, kurulan tuzakları aktaracağız, çirkin niyetlileri açıklayacağız. Bunu ısrarla yapacağız, inatla savunacağız. Halka akıllıca gideceğiz, halkımızla bütünleşeceğiz, behemehâl anlaşacağız, sözleşeceğiz, aramızdaki muhabbet köprülerini kuvvetlendirme edeceğiz. 'Geliyor gelmekte olan' diyorlar ya, kılıç de 'Gidiyor gitmekte olanlar' diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacağını göstereceğiz. Bir kez eğilenin vahdaniyet elan yalçın duramayacağını öğreteceğiz. Türk milletini zillete inandırma edemeyecekler. Türkiye'yi kargaşa anaforuna itemeyecekler. İhanetin fermanını kıraat etmek isteyenleri kaçtıkları yere denli kovalayacağız. Milletimiz varlığına ehil çıkacak, bağımsızlığına ehil çıkacak, geleceğine ehil çıkacak, donanmasına ve kardeşliğine sonuna denli dayanak olacak. Hiç kimesne hayale kapılmasın, karışıklık ortamı yaratıp fırsatçılığa kalkışmasın, bölücülük ittifakına, alçalma ittifakına, karanlık ittifakına, karacılık siyasetine ermiş Türk milleti aldanmayacak, katiyen da değer etmeyecektir."

"Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir"

Devlet Bahçeli, cumhurun kaderinin Cumhuriyet'in kaderi bulunduğunu ve bu kaderin Levh-i Mahfuz'da belirlendiğini dile getirerek, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'yi az gözlerden, çirkin sözlerden, ölümsek engellerden, ışıksız emellerden, kargaşa tetikçilerinden fedakarca koruyacağını, milletiyle vahdaniyet ve eksiksiz şeklinde geleceği düz yazı edeceğini vurguladı.

Bu düz yazı hamlesinin, bu arzu haysiyetinin önüne geçmeye kimsenin nefesinin yetmeyeceğini kaydeden Bahçeli, "Çalışacağız, çabalayacağız, çağıracağız, çağlayacağız, sular seller kabil coşacağız. Azmedeceğiz, sabredeceğiz, mesai vereceğiz, uğraş edeceğiz, behemehâl başaracağız. Cumhuriyet'in 100. sene dönümünde Türk milletinin acemi vahdaniyet zaferine imza atacağız." laflarını sarfiyat etti.

Geleceğin biçim haritasını geçmişin tecrübeleriyle çizmekten bambaşka seçeneklerinin olmadığını tamlayan Bahçeli, Türk milletinin vasati dü beniz senedir hesaplı baskılara, diplomatik tehditlere ve politikacı dayatmalara sunulan kaldığını anlattı.

Siyasi, tarihi, kültürel varlığın, hesaplı engelleyim ve yaptırımlarla rahatsızlık edildiğini, daima tahribata uğradığını dile getiren Bahçeli, yaşanılan hesaplı hastalıkların iç yüzünü, dirilik müşteri noktalarını akıllıca analiz ve ayrım eylemek durumunda olduklarını tabir etti.

Eklektik ve ikircikli yorumların, önyargıyla beslenmiş, politikacı hırsla perçinlenmiş, husumetle derinleşmiş değerlendirmelerin Türkiye'yi vahdaniyet yere götürmesinin, dimdik neticelere bap aralamasının olanaksız bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu iklim hepimizindir. Bu vatan, üstünde canlı rastgele insanımızın namusudur. Temiz vahdaniyet kıstak kullanmak, duygudaşlık kurmak, efdal olmak, meseleleri serbest vahdaniyet açıyla ele kabul eylemek en önce politikacı partilerin, sonraları da her insanoğlunun indinde sorumluluğudur. Birbirimizi suçlayarak, birbirimize antagonist muamelesi yaparak amaç ve öfkelerimizi yarıştırmak, Türkiye'ye yapılabilecek en şişman kötülüktür." değerlendirmesinde bulundu.

Aklıselim ve kalbiselim çizgisinden savrulmanın ücretinin hacısı hocası düşüncesince ciddi olacağının altını çizen Bahçeli, "Türk milleti, sahnelenen hesaplı oyunların benzerlerine mazisinde defaatle şahit, maatteessüf defaatle da mahkum olmuştur. Saldıran, kapan kuran, oyun yapım eden, işitme naşir hesaplı çetelerin, kapital gruplarının, toptan tefecilerin neyi amaçladıkları, nereye iktiran tamir etmek istedikleri, vicdan sahibi rastgele insanımızın başından malumudur." niteleyerek konuştu.

"Kuyruğa giren ahmaklara kelimesiz kalacağımız mı düşünülüyor"

Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun içerisinde serbest hesaplı gedikler açan, bölüşüm ve paylaşım masalarında askeri ve politikacı operasyonlar kurgulayan, hitamında da yürütme fail muhasım devletlerin saldırgan politikalarından ibret kabul eylemek durumunda olduklarını belirterek, "Makuliyetten verilecek rastgele tavizin, hastalıkların elan da karmaşıklaşmasına, Türkiye'nin çıkmaz sokaklara sürüklenmesine görev edeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız." görüşünü paylaştı.

Dış desteğe müstenit Tanzimat devletçiliğinin, Ermeni ve Rum Osmanlı vatandaşları ortada ilk kapital birikiminin folluğu işlevi gördüğünü anımsatan Bahçeli, "Fakat bu proses istihsal istikametine yönlenmediğinden çevre yığılan borçlar, küsurat sahn pahalılığı ve yükselen enflasyon, vahdaniyet hapaz atlamak kat haricinde Anadolu insanını kasıp kavurmuştu." dedi.

Türk milletinin Duyun-ı Umumiye denen vahdaniyet zilletle sınandığını hatırlatan Bahçeli, "1882'den 1954'e denli kesintisiz 72 sene namus borcu ödedik. Nice badirelerden geçerek bugünlere geldik. Hamdolsun onurumuzdan, şerefimizden, mevcut mekanizma haklarımızdan katiyen vazgeçmedik. Biliyoruz ki vahdaniyet Türk dünyaya bedeldir, dünyalar bizim olsa da bu kalkmak vatandan tavizimiz düşünülemeyecektir." laflarını dile getirdi.

"Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu hemen Çanakkale'de destanlar yazdık" diyen Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

"19. ve 20. yüzyılların dayanıklı dönemeçlerinde hesaplı saldırılarla milletimizi doğrulama alamayanların gündeş varislerine, feleğin çemberini kırıp yükselişe geçtiğimiz bugünkü devir diliminde günah eğeceğimiz mi zannediliyor? Felaketimizin siyasetini gerçekleştirmek neredeyse kuyruğa giren ahmaklara kelimesiz kalacağımız mı düşünülüyor? Türkiye'yi, ölümü göstererek sıtmaya razı etmeye çalışanlara duyarsız, hissiz ve mukavemetsiz olacağımız mı matematik ediliyor? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten esinlenmiş diyorum ki; yabancılar malı yok ise buluruz, cıvıl cıvıl yok ise kurarız, antagonist çoksa behemehâl yeneriz. Yeter ki vahdaniyet olalım, pörsümemiş olalım, kocaman olalım, birbirimizin uzağı değil yakını olalım, aykırı doğruluk ve hukukumuzu koşullar ne denli vahametli olsa da gözetmeyi ve koruma etmeyi bilelim."

"Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, enerji niteleyerek milleti ateşe, sonu batkı vahdaniyet tünele tefriş eylemek düşüncesince çırpınanlara müsamahalarının, sabırlarının ve merhametlerinin olmadığını vurgulayarak, "Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına bellik bağlayan alçalma ittifakı, '128 bilyon dolar nerede' sorusunu soracağına, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını, emperyalizme kesinlikle iş birlikçilik yaptıklarını, adamlıklarının nerede bulunduğunu belirtmek mecburiyetindedir." niteleyerek konuştu.

Millet vicdanındaki sonsuz hazinenin, ahlakındaki bönlük ve bozulmamışlık bulunduğunu tabir fail Bahçeli, "CHP yönetimi ilkin peyda eylemek neredeyse zilletin öbür ortaklarının bunu görmesi düşüncesince ulusal vakfe göstermeleri, kuldan utanan, Allah'tan rahatsız bulunan vahdaniyet kalbe ehil olmaları gerekmektedir. İnsanın olmadığı, ahlakın, adaletin, özgürlüğün, sosyolojinin, felsefenin, tarihin, maneviyatın, değerlerin ve ulusal hassasiyetlerin olmadığı vahdaniyet ekonomide sabahleyin kalkar döviz kuruna bakarız, şeb ezanı yatar borsaya, faize ve enflasyona baş yorarız. Bu verimsiz döngüden çıkmadıktan sonraları vahdaniyet yüzyıl geçse caba gene bire vahdaniyet sorunlarla boğuşmamız kaçınılmazdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin rakam, oran, yüzde, matematik, grafikten aşırı elan mavera vahdaniyet düzlük bulunduğunun altını çizen Bahçeli, "Keynes'in söylediği gibi, sorun, acemi fikirlerde değil, süresince yetiştiğimiz zihinlerimizin rastgele köşesine tutunmuş emektar fikirlerdedir. Modası evvel hesaplı düşünceler, kalıt aldığımız görme engelli noktalardır. Bize zat çıkarlarımızı düşünen, birbirinden yalıtılmış, daima hesaplar yapan, zevkleri çakılı ve tabiat üstünde hükümran eşhas olduğumuzu kabullendirmek istediler. Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler. Piyasayı, eşrefi yaratıklar bulunan insanoğlunun önüne geçirdiler." düşüncesini paylaştı.

Devlet Bahçeli, 20. yüzyıl ekonomisinin yakasına ussal insanoğlu portresi asıldığına dikkati çekerek, "Oysa ki rastgele insanoğlunun ussal olması, rastgele sakallının ağababa olması denli absürt vahdaniyet beklentiydi. Aslında tamamımız bire vahdaniyet şeylerden konuşuyoruz, ancak konuştuğumuz şeyin ne bulunduğu dair hala anlaşabilmiş değiliz. Alışıldık ide ve tabir kalıplarından savuşma savaşı veriyoruz, ancak daha ehliyetli vahdaniyet kâr almış sayılamayız. Eski kuramsal şemaları yıkan acemi keşifler yapmadıkça, elan adil, elan insani, elan vicdani, elan hakkaniyetli, elan eşitlikçi, elan paylaşımcı vahdaniyet dünyaya ve toptan ekonomiye ulaşmamız çabucak münevver vahdaniyet ah vah yerine kalacaktır." ifadesini kullandı.

"Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur"

Bahçeli,bugünkü koşullarda evren nüfusunun yüzdelik 20'sinin açlıkla ve çıtırbom beslenmeyle beniz yüze bulunduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisinde acemi vahdaniyet hikayeye, ulusal ve içsel değerlere odaklanmış acemi vahdaniyet baş devrimine gerekseme olduğuna dikkati çekici Bahçeli, "Hem büyümeyi hem gelişmeyi hem de kalkınmayı temin etmek zorundayız. Önümüze dikilen bentleri baş başa aşmalıyız." niteleyerek konuştu.

Türkiye ekonomisinin strüktürel zaafiyetleri olduğuna dikkati çekici Bahçeli, bu zaafların çözümsüz olmadığını vurguladı.

Fiyat istikrarı, mali muvazene ve yaygın hesaplı istikrarın sağlanacağını tabir fail Bahçeli, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Dayanışma ve yardımlaşmaya en vahdaniyet tomar gerekseme duyduğumuz bu dönemde, ekonomideki devrevi sorunları politik ve maşeri krize tahrifat eylemek isteyen, bunun üstünden sokakları karıştırmayı amaçlayan odaklara milletimiz prim vermeyecektir. İnsanımızın omzuna çöken ağırlığın, yüklendiği külfetin içtenlikle farkındayız ve onları anlıyoruz. Fakat hesaplı dengelenme ve normalleşmenin günbegün yaşama geçtiğinin de görülmesini diliyoruz. Fırsatçıların, karaborsacıların, yangından parsa derç telaşında bulunan ahlaksızların inanıyorum ki arzuları kursaklarında kalacaktır. Vatandaşlarımızın hesaplı problemlerinden yararlanma ederek servetlerine yabancılar malı katmanın peşinde bulunan izansızlarla ibik kırana vahdaniyet mücadelenin yapılması gerektiğine inanıyor, hülasaten bunu beklenti ediyoruz."

Temelsiz eder artışlarının frenlenmesi, sahn pahalılığının düşürülmesi dair her insanoğlunun yapacağı fedakarlıklar bulunduğunu tamlayan Bahçeli, "Enflasyonla mücadelede kişi birliğini yaşama geçirmeliyiz. Mal ve görev üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın maşeri deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzdelik 2 ile 5 ortada indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın içsel harcıdır." görüşünü paylaştı.

"Unutmayınız ki vahdaniyet kez satan rastgele devir satar"

Dedem Korkut'un "Hırsız içeride olunca bap anahtar tutmaz oğul, halkın süresince bozgunculuk önleyen haindir oğul" nasihatini anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Düne denli AK Parti'nin saflarında toprak alıp derinlemesine seneler görü koltuğunda oturan vahdaniyet avantacı ve sayıyla un almaktan bahseden deli zihniyet, bizim kayyum kabil iktidarın başlangıcında durduğumuzu, krizlerin de ortağı olduğumuzu tabir etmiş. Bu deveran dolabın, bu devşirme siyasetçinin kimlere taşeronluk, kimlere hizmetkarlık yaptığını bilici biliyor, bilmeyen de mutlak alışveriş ağlarına ve efendilerine bakılırsa görüyor. Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. İradesi sektöre çıkmış, geçmişinde sert aşırı ışıksız derece bulunan, Truva atı kabil meydanda dolaşan tek kimsenin Türkiye'nin kuyusunu kazmasına da cezaevi yummayacağız.

Unutmayınız ki vahdaniyet kez satan rastgele devir satar. Kendi arkadaşlarına ve partisine çıyanlık eden, fırsatını bulursa milletine çıyanlık etmekten de kaçınmaz. Bu tipler gerçekte bizim muhatabımız değildir. Ancak evimizin camına dü de vahdaniyet taş atanın da alnını karışlamak, sınırını beyan eylemek anne vazifemizdir. Bu şahsa sesleniyorum: Kayyumu filan geç, partine doldurduğun askeri ve politikacı casuslarla baş başa eskiden yönettiğin bakanlıkları ne örgütlere peşkeş çektiğini, adamsan açıkla."

"Zillet ittifakı Türkiye'nin hesaplı mahvoluşu üstünden politikacı arzu ve getirim çıkarmak düşüncesince eksiksiz olanaklarıyla faaliyettedir" ifadesini kullanan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, akıbet günlerde içtimai iletişim araçları hesabından videoteyp yayımladığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun, paylaşımında, gece olduğunda peşinde bırakacağı mirası düşündüğünü tabir ettiğini aktaran Bahçeli, "Anlaşılan bambaşka işi gücü kalmamış. Sayın Kılıçdaroğlu vahdaniyet tomar zahmete girme, hülasaten ego sana söyleyeyim: CHP'nin başına vahdaniyet kaset komplosuyla ve paraşütle iner kabil gelmen, yıldırı örgütü YPG'yi zat vatanını koruyucu teşekkül yerine görmen, terörle mücadeleye 'hayır' demen, terörizme gülücükler saçman, 'ne işimiz mevcut Suriye'de, Libya'da, Irak'ta' sözlerin, HDP'yi yasal sayman, yıldırıcı Demirtaş'ı övmen, ulusal meselelerde Türkiye'nin karşısına geçmen, İstiklal Marşı'nı okuyamaman, istiklalimize yağız çalman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çıyanlık etmen, CHP'yi kaynağından koparman, HDP-PKK ile anlaşma kurman, ecnebi büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme mermi er olman, senin kuzguni yüzlü mirasın yerine anılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Gayrimilli arıyorsa etrafına baksın, gitsin de teröristlerin yüzüne söylesin"

Kılıçdaroğlu'nun "gayrimilli" açıklamasını eleştiren Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

"Cumhur İttifakı'na ve oy sağlayan yurttaşlarımıza edepsizce 'gayrimilli' diyen Kılıçdaroğlu, ne milletin, ne milliyetin, ne de milliyetçiliğin koyu manasını bilmeyen, bilse de bu değerlerle gece-gündüz kabil ayrı bulunan siyasa yozlaşması, alçalma temsilcisidir. Gayrimilli arıyorsa etrafına baksın, gitsin de teröristlerin yüzüne söylesin. Kılıçdaroğlu şahsıma seslenerek, 'yüreğinde vahdaniyet inme ulus sevgisi mevcut ise er seçimin kapısını aç' demiş. Sayın Kılıçdaroğlu, benim ulus ve yurt sevgimin fitresini versem sana ve yedi sülalene beniz sene yeter. Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur, 'haydi seçim' yoktur, 'derhal seçim' yoktur; bu ödünsüz değişmeyen ve arzu beyanına sevsen de sevmesen de alışman, bununla da kalmayıp uyma etken tavsiyemdir."

Millet İttifakı'na "sokaklarda doğacak aramayın" çağrısında mevcut Bahçeli, "Sokak çıkmaz gezip bölüt nifak aşılamayın. Hesabını veremeyeceğiniz, altından kalkamayacağınız, bedeline katlanamayacağınız müptezelliklere, skandal yanlışlara mübaşeret etmeyin. Türkiye sokakta bulunmadı, sokakta kurulmadı, size de inşallah bırakılmayacaktır. Kaosa envestisman yapanlar, krize oynayanlar, iç sulh ve dirlik ortamımızı hastalıklı çoğaltmak düşüncesince tahrik nöbetine girenler milletin sağduyusunu yanlışa yormasınlar. Akıllarını başlarına devşirsinler." dedi.

"Geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir"

Ekonomik sorunları acemi hile sistemine bağlayanların içtenliksiz bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'de politikacı istikrarın ehliyetli ve bilge olduğunu, mebus sistemin muteber olması şeklinde Türkiye'nin öngörülemez vahdaniyet iklim olacağını, riziko ve belirsizliklerin süresince daima bocalayacağını söyledi.

"Bilinmelidir ki, geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir" değerlendirmesinde mevcut Bahçeli, geleceğin mimarının da Cumhur İttifakı bulunduğunu belirtti.

Bahçeli, MHP'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne "evet" oyu kullanacağını aktardı.

Devlet Bahçeli, kol toplantısı sonrası gazetecilerin, Ankara'da Alparslan Türkeş'i yâd etkinliğinde çıkan arbedeyle ilgilendiren sorusu üzerine, "Milliyetçi Hareket Partisi yerine mevzunun üstünde duruyoruz. Elde ettiğimiz ön bilgiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonraları Mansur Bey nazarıitibar etsin. Artık kendisinin gerisinde vahdaniyet idealist soluk vardır. Her gündüz de strateji edeceğiz." cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?