Dünya

Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci sene dönümü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de planlı resepsiyonla kutlandı.

Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi
29-10-2021 16:25
Baki


Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın ev sahipliğinde Azerbaycan Devlet Filarmonisinde planlı resepsiyona Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, siyasetçiler, askeri yetkililer ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasıyla süregelen etkinlikte mütekellim Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türk halkı ve devleti düşüncesince güzel dileklerini iletti.

Gafarova, Türkiye Cumhuriyeti'nin 98 sene evvel Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde süregelen bolluk ve hisse senedi yolunun Türk halkının nelere muktedir bulunduğunu dünyaya gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'nin başta sonuç senelerde Türk dünyasının iri büyüklük adamı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iri kalkınma sağladığını vurgulayan Gafarova, "Toplum ve büyüklük yaşamının kâffesi sahalarında iri başarılar elde edilmiştir. Türkiye bugün siyasi, hesaplı ve askeri kuvvet itibarıyla dünyanın en çelimli ülkelerinden biridir. Kardeş ülkenin bu yükselişi bizi kalpten sevindiriyor. Çünkü Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın gücü, Azerbaycan'ın gücü ise Türkiye'nin gücüdür" ifadesini kullandı.

Gafarova, Türkiye ile Azerbaycan ahali ve ülkeleri arasındaki hukuk ve kardeşliği en iri mülk adına gördüklerini belirterek, "Halklarımız Çanakkale Savaşı'nda da Bakü'nün Ermeni ve Bolşevik esaretinden kurtarılmasında da 2020 sonlarında Ermeni faşizmine gönül rahatlığı muharebede da birlikteydi, bugün de beraberce değme devir da beraberce olacaktır." dedi.

Türkiye'nin en devim bilimi gelişen ülkelerinden ve jeopolitik kuvvet merkezlerinden birisi bulunduğunu vurgulayan Gafarova, "Kardeş ülkemizin hisse senedi ve yükseliş şeklini ayrımsız azim ve enerjiyle sürdürerek ilerleyici senelerde elan yükse zirveleri fethedeceğine bulunan inancım tamdır." biçiminde konuştu.

Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türkiye'nin 98 sene süresince iç ve aut düşmanların atılım ve tehditlerine gönül rahatlığı iri dayanma gösterdiğini, Türk devletinin bu badireleri basiretle atlattığını kaydetti.

Bağcı, Türkiye'nin bundan sonra lehçe yanında kuvvet ve global yanında oyuncu bulunduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin tanınmış bayrağının karındaş Azerbaycan'da gururla dalgalandırıp 'tek kavim dü devlet' felsefesine ve Şuşa Beyannamesi hedeflerine akıllıca halde ilişkilerimizin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi düşüncesince aralıksız iri yanında gayretle çalışıyoruz." dedi.

Büyükelçi Bağcı resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim mesajını okudu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?