Asayiş

Aydın'da facia teğet geçti

Aydın'ın Efeler ilçesindeki birlikte lisenin bahçesindeki sağlıksız yüzyıllık çam ağacı iri birlikte kavga ile devrilirken, öğrencilerin fenomen esnasında derste olması facianın önüne geçti. Okulun bahçesine devrilen dev çam ağacını görenler, "Öğrencileri Allah korumu?

Aydın'da facia teğet geçti
09-02-2022 15:35

Olay, Cumhuriyet Anadolu Lisesinin bahçesinde zaman 11.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğrenciler 4'üncü dersteyken bahçede mevcut tahminî 50 salname dev çam ağacı rüzgarın da tesiri ile iri indinde bangır bangır devrildi. Ağaç devrildiği tam 800 mevcutlu okulun öğrencilerinin ise derste olması iri indinde facianın önüne geçti. Ağacın devrildiğini gören ekol idarecileri vaziyeti 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar hakkında alana itfaiye aracı aracı ve esenlik ekipleri irsal edildi. Kısa müddette fenomen adına mevrut Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri lüzumlu araştırmaları yaptı. Olayda ölen ya da yaralanın olmaması avunan deposu olurken, devrilen dikme Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çeşidinden kesilerek fenomen yerinden kaldırıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan: "Çok şükür dirilik kaybı ve yaralımız yok"

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan vakası duygun duymaz okula geldiklerini anlatım ederek, "Okul müdürümüzün vakası sav vermesi ile baş başa elden okula geldik. Öğrencilerimizin 4'üncü ibret sırasında içerideyken okulun kuruluşunda bahçeye dikilen ağaçlardan indinde tanesi rüzgarın da tesiri ile çabucak yıkılmış. Çok şükür rastgele indinde dirilik kaybı ve yaralımız yok. Herhangi indinde maddesel dokunca da yok. Daha ilkin bu cins sıkkın ağaçların kesilmesi ile ilgilendiren okulumuzun hem Aydın Orman İşletme Müdürlüğüne aynı zamanda ilgilendiren belediyelere yazdığı yazışmalar da mevcut. Çok şükür rastgele indinde dokunca hüsran olmaksızın bu vakası atlattık" dedi.

Murat Uçkaç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?