Dünya

Avusturya’da marttan itibaren Kovid-19 önlemlerinin bir çok kaldırılacak

5 Mart'ta, tün misyon sağlayan cümbüş bölgeleri açılırken, iri etkinliklere müteveccih halis muhlis tahdidat kaldırılacak.

Avusturya’da marttan itibaren Kovid-19 önlemlerinin bir çok kaldırılacak
16-02-2022 17:57
Burgenland

Avusturya’da, Kovid-19’un Omicron varyantı tesirini sürdürmesine karşı iktidar, 5 Mart’tan itibaren salgınla savaşım kapsamında başvurulan önlemlerin iri çoğunluğunu tahammül sonucu aldı.

Başbakan Karl Nehammer, beraberindeki heyetle düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında dünkü düzenlemelere bağlı açıklamalarda bulundu.

Nehammer, virüsün hala yaşamın müşterek parçası bulunduğunu ve salgınla mücadelenin sona ermediğini belirterek, 19 Şubat’tan itibaren uygulanacak, telkih yaptırmamışların da aksi sınav sonucuyla aşçı ve temaşa kabil bağlı alanlara girebileceğini yineledi.

Büyük etkinlikler sınırlama yok ise yapılacak

Salgın zımnında özgürlükleri kısıtlayan öbür uygulamaların iri çoğunluğunun ise 5 Mart’tan itibaren kaldırılacağını kaydeden Nehammer, bu tarihten itibaren tün görev sağlayan coşku yerlerinin açılacağını, iri etkinliklerin rastgele müşterek sınırlama yok ise yapılacağını söyledi.

Nehammer, peçe zorunluluğunun ise belli bölgelerin haricinde bireylerin kişi inisiyatifine bırakılacağını belirterek, hastane, buğulu bakımevi, şişman nakil ve günce alım satım ve gereksinimlerin karşılandığı market yada eczane kabil bağlı bölgelerde maskenin mecburi olmaya bitmeme edeceğini vurguladı.

Aşı zorunluluğu kaldırılmadı

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da telkih zorunluluğunun kaldırılmayacağını, bu uygulamanın etraflıca soluklu müşterek stratejinin parçası olduğunu, başta güzün mümkün müşterek dünkü değişke yada salgının baştan can alıcı olması yerinde aşının sürecin geniş geçirilmesine asistan olacağını kaydetti.

Kapalı alanlara girişte, aşı, sınav aranmayacak

Mückstein, 5 Mart’tan itibaren şifahane ve buğulu bakım evleri dışındaki bağlı alanlara girişte aşı, rahatsızlığı geçirmiş olma ve sınav zorunluluğunun bundan sonradan aranmayacağını bildirdi.

Ülkeye girişlerde aşı, iyileşmiş olma ve sınav şartının hala uygulanan bulunduğunu kaydeden Mückstein, etkinliklerde yiyecek içmece yasağının da bu tarihten itibaren sonlandırılacağını anlatım etti.

Mückstein, dünya genelinde parasız sınav imkanının mart sonuna denli sunulacağını, testin ücretli olup olmamasının hâlâ sonradan kararlaştırılacağını dile getirdi.

Viyana'da birtakımı engellemeler kalacak

Bu arada Viyana Eyalet Başkanı Michael Ludwig ise hükümetin almış olduğu kararlara karşı Viyana'daki hastanelerde otama gören hastalanmış sayısının hala baş döndürücü erdemli bulunduğunu esbabımucibe göstererek, birtakımı tedbirlerin bitmeme edeceğini açıkladı.

Ludwig, ülkenin art kalanının bilakis 19 Şubat'tan itibaren de restoranlarda telkih ve rahatsızlığı geçirmiş olma koşulunun aranacağını, aşısızların müşterek süre hâlâ buralara girmesine müsaade verilmeyeceğini anlatım etti.

5 Mart'ta tün görev sağlayan işletmelerin Viyana'da da açılacağını dile getiren Ludwig, fakat buralara girişte aşı, rahatsızlığı geçirmiş olma şartının mecburi olacağını, bir vaziyete layıkıyla bunlara ek yerine aksi sınav sonucunun da arzu edilebileceğini söyledi.

Ülkede akıbet 24 saatte 38 bin 256 dünkü fenomen görülürken, mecmu fenomen sayısı 2 milyon 329 bin169'a çıktı. Virüs zımnında yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 44 artarak 14 bin 471'e yükseldi.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?