Dünya

Avustralya’da Covid-19’dan bir günde 21 can kaybı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde, Covid-19 zımnında bir günde 21 ferdin yaşamını kaybetmesiyle en çok can kaybı kaydedilirken vatandaşların aceleci antijen sınav neticelerini bildirmelerinin de mecburi duruma getirilmiş olduğu açıklandı.

Avustralya’da Covid-19’dan bir günde 21 can kaybı
12-01-2022 17:47

Dünyada Covid-19 salgının yayılımının bitmeme etmesinin peşi sıra nice yurt önlemleri sıkılaştırdı ve engellemeler getirdi. Avustralya'nın en hareketli eyaleti bulunan Yeni Güney Galler eyaletinde de yetkililer kabilinden çağ meydana getirilen açıklamada, bir günde Covid-19 dolayısıyla yaşamını kaybeden sayısının 21'e yükseldiği açıklandı. Eyalet Başbakanı Dominic Perrottet, topu topu vatandaşların aceleci antijen sınav sonuçlarının bildirilmesinin de mecburi bir duruma getirildiğini açıklayarak sınav sonucunu bildirmeyenlerin ise 720 dolar mülk cezası alacağını açıkladı. Perrottet, vatandaşlara pırtı periyodunun bedava bulunduğunu ve esenlik sorunu bulunan vatandaşlara esenlik yetkilileri kabilinden suhulet sağlayacağını belirtti.

Avustralya'nın Yeni Güney Eyaletinde Pazartesi haset Covid-19 dolayısıyla bildirilen can kaybı sayısı 18 kendisine kaydedilmişti ve yetkililer bugünkü can kaybı sayısının 21 bulunduğunu bildirerek acemi bir üstün dereceli kırıldığına uyanıklık çekti. Eyalette 34 bin 759 Covid-19 olayı kaydedildiğini, derin bakımda 175 marazlı bulunduğunu bildiren yetkililer, bütün tedaviye başlayan marazlı sayısının ise 2 bin 242 bulunduğunu açıkladı.

Öte taraftan yetkiler, gelecek hafta Avustralya Açık'a ev sahipliği meydana getirecek Victoria eyaletinde de küsurat telkih talebini istikbal etmek düşüncesince bin esenlik talebesi ve tekaüt hemşirelerin istihdam edileceğini açıkladı. Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı James Merlino, sınav neticeleri fazlalık çıkan ve temaslı bulunan 6 bin 600 işçinin işten çıkarıldığını söyledi. Eyalette, esenlik görevlileri düşüncesince hatırlatıcı düze mecburi durumda.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?